Πύραυλοι κρουζ κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου Τ-4 - Καταιγισμός εκτοξεύσεων εκατέρωθεν - Ποιος φέρεται ότι έκανε την επίθεση

Freepen.gr - Μεγάλος αριθμός συριακού στρατιωτικού προσωπικού σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε σήμερα το πρωί, αφού αρκετοί πυραύλοι έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4 στην ανατολική ύπαιθρο της Homs, σύμφωνα με πηγή του στρατού αναφέρει το Al-Masdar News.

Σύμφωνα με την πηγή του στρατού, η επίθεση πιστεύεται ότι διεξήχθη από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, καθώς οι πυραύλοι εκτοξεύθηκαν από τα σύνορα του Λιβάνου.

Αρχικά, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι ήταν πυραύλοι κρουζ από τη Μεσόγειο που έπληξαν το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο T-4. Ωστόσο, ο στρατός αργότερα επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύθηκαν από τα σύνορα του Λιβάνου ενώ οι ΗΠΑ διέψευσαν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση.

Το προσωπικό της βάσης φαίνεται ότι ενημερώθηκε για την επίθεση 5 λεπτά πριν πραγματοποιηθεί.

Από τους 20 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν, τουλάχιστον οκτώ από αυτούς αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεράμυνα.

Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ο Συριακός στρατός πιστεύει ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση που έπληξε σήμερα το αεροδρόμιο Τ-4.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail