Η Ελλάδα συζητά για 4 συν 2 γαλλικές φρεγάτες Belharra!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως «η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας». Αυτές οι δηλώσεις δεν γίνονται ποτέ χωρίς να υπάρχει κάποιο κέρδος.

Αναδημοσίευση από: militaire.gr

Στη προκειμένη περίπτωση το Παρίσι όπως όλα δείχνουν έχει να αναμένει την υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου για τα δεδομένα της Ελλάδας ναυτικού προγράμματος. Οι συζητήσεις για την απόκτηση των νέων “ψηφιακών” φρεγατών Belharra από τη Γαλλία φαίνεται ότι προχωρούν με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό απ΄ ότι αναμενόταν και για αριθμό πλοίο που μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 6 φρεγάτες Belharra!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις που γίνονται αφορούν σ΄ ένα πρόγραμμα για 4 συν 2 φρεγάτες, κάτι που αν υλοποιηθεί θα αλλάξει τα πάντα στο Στόλο που μέχρι τώρα έχει ολλανδικά και γερμανικά πλοία. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα των γαλλικών φρεγατών προχωρήσει τότε θα αποσυρθούν σίγουρα σε πρώτη φάση οι μη εκσυγχρονισμένες φρεγάτες S.

Οι φρεγάτες Belharra θα ΄ναι έτοιμες προς παράδοση το 2021. Οι Γάλλοι εμφανίζονται διατεθειμένοι μέχρι τότε να νοικιάσουν στην Ελλάδα δύο φρεγάτες Fremm.

Πως θα πληρωθούν όλα αυτά; Το ερώτημα εύλογο. Η απάντηση είναι πως τα πλοία θα πληρωθούν από την διευθέτηση της αποδέσμευσης κερδών που έχουν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων.

Αυτά βέβαια είχαν ειπωθεί όταν το σενάριο αφορούσε στην απόκτηση δύο πλοίων. Έχουμε φθάσει στα 4 με προοπτική να ενταχθούν τελικά στο Στόλο 6.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...