Τα εγκλήματα πολέμου του 2014 αποκαλύπτονται και ξυπνούν μνήμες

Freepen.gr - Το πολιτικό συμβούλιο της Ράκκα ανακάλυψε ένα μαζικό τάφο με περίπου 500 σωρούς στο στάδιο Ρασίντ. Οι περισσότεροι εξ αυτών άμαχοι. Ομοίως βρέθηκαν 250 σωροί στρατιωτών σε μαζικό τάφο κοντά στο αεροδρόμιο της Τάμπκα σε περιοχή που είναι ελεύθερη και προστατεύεται πια από το συριακό στρατό. Είναι η τελευταία ομάδα των στρατιωτών που δεν πρόλαβε να εκκενώσει το αεροδρόμιο.

Το καλοκαίρι του 2014 η Ράκκα τελούσε υπό μια κατάσταση αναρχίας. Η μια φατρία ήταν απέναντι στην άλλη. Τελικά το τότε ανερχόμενο Ισλαμικό Κράτος βρήκε την ευκαιρία και άρπαξε την πόλη που μετετράπη σε προπύργιό του. Η ειρωνεία υπήρξε ότι λίγες ημέρες πριν την πτώση της Ράκκα είχε πραγματοποιηθεί μια μεγάλη φιλοκυβερνητική διαδήλωση.

Η συνέχεια γνωστή. Η καθημερινότητα έγινε συνώνυμη του τρόμου. Το ISIS τρία χρόνια μετά εκδιώχθηκε από τον έτερο εργαλείο των ΗΠΑ, τις SDF. Η πόλη παραμένει ένα ερείπιο ενώ πληθαίνουν οι φωνές που επιθυμούν την απελευθέρωσή της βλέποντας τι συμβαίνει στις ελεύθερες περιοχές.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail