Η δολοφονία του ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ένα χρόνο μετά από το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 και οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

Η θεσσαλική γη των ηρωικών Αγράφων, τόπος καταγωγής μου, το Σάββατο 14 Απριλίου του 2018, υποδέχθηκε μια για πάντα, το άξιο τέκνο αυτής, τον Έλληνα Ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Αναλύει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

Η κηδεία και η ταφή του Ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, πραγματοποιείται στην γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ιδιαίτερη πατρίδα και γενέτειρα του Έλληνα Στρατηγού, γνωστού ως «Μαύρου Καβαλάρη» και τρεις φορές Έλληνα πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα, αλλά και τόπος καταγωγής του μεγάλου Έλληνα πεζογράφου Αντώνη Σαμαράκη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018, ο Ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς να παρεκκλίνει των αρχών και της ιδιοσυγκρασίας, θυσίασε υπέρ πατρίδας, την ίδια του τη ζωή χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν το πολεμικό αεροπλάνο «Mirage 2000 -5» στο οποίο ήταν κυβερνήτης και συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, δεν επέστρεψε ποτέ στη βάση του πέφτοντας στα νερά του Αιγαίου Πελάγους.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 16 Απριλίου του 2017, διεξάγεται στην Τουρκία το «Turkiye Referandum 2017», το «Τουρκικό Δημοψήφισμα 2017», έξι μήνες μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016 ενάντια στον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Σουλτάνος Ερντογάν προτείνει στον τουρκικό λαό μέσω του δημοψηφίσματος, «Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις», βάση των οποίων, η Τουρκία, θα μετατραπεί στο επόμενο διάστημα, σε ένα τύπου νεοοθωμανικού χαλιφάτου, με «Μεγάλο Βεζύρη» το Σουλτάνο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την ιστορία, επικρατεί οριακά στο «Τουρκικό Δημοψήφισμα 2017» που διεξάγεται στις 16 Απριλίου του 2017.

Νικητής στο τουρκικό δημοψήφισμα το «Εvet», δηλαδή το «ΝΑΙ», καθώς υπερισχύει του «Hayir» του «ΟΧΙ».

Το 51,41 % του τουρκικού λαού που συμμετέχει στο δημοψήφισμα ψηφίζει υπέρ των προτεινόμενων «Συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων» του Σουλτάνου Ερντογάν, «ΟΧΙ» επιλέγεται από το 48,59% των 55 εκατομμύρια Τούρκων ψηφοφόρων που συνολικά συμμετέχουν στο «Turkiye Referandum 2017».
Σε απόλυτα νούμερα, «ΝΑΙ» στις «Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις» Eρντογάν, που το επόμενο διάστημα θα μετατρέψουν την Τουρκία σε νεοοθωμανικό χαλιφάτο, ψηφίζουν, 25.000.000 Τούρκων ψηφοφόρων, ενώ υπέρμαχοι του «ΟΧΙ» και αντίθετοι στις ορέξεις του Σουλτάνου Ερντογάν, ήταν περίπου 23.000.000 Τούρκοι ψηφοφόροι του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου του 2017.

Κρατείστε το:

Από την επομένη μέρα του περυσινού δημοψηφίσματος, ο όχι «Άγιος», κ. Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης που θέλει να εκφράσει χωρίς να τα έχει καταφέρει την πλειοψηφία των Κεμαλικών, σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, αναφέρει πως η πλειοψηφία του τουρκικού λαού είναι ενάντια των προτεινόμενων «Συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων» του Σουλτάνου Ερντογάν, καθώς το μισό σχεδόν τουρκικό εκλογικό σώμα ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου του 2017.

Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να μην ξεχνάμε, πως οι αξιώσεις του κ. Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, Προέδρου του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης, έναντι των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, ξεπερνάνε ενδεχομένως και τις απαιτήσεις που ονειρεύεται να προβάλει ο Σουλτάνος Ερντογάν, σε μια «μελλοντική», πιθανή ή μη δεν μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά, εύχομαι να είναι απίθανο το σενάριο μιας νέας διαπραγμάτευσης της αναχρονιστικής, για την νεοσουλτανική θεωρία, Συνθήκη της Λωζάννης.

Με απόλυτη ακρίβεια και γνώση, μπορούμε να αναφέρουμε, πως επιφανείς Τούρκοι «κεμαλιστές», οι οποίοι, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου 2016, έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, σε χώρες της Ευρώπης αλλά κυρίως στις Η.Π.Α., ετοιμάζουν και δουλεύουν σχέδιο για την επόμενη μέρα της Τουρκίας.

Σκοπός, η πτώση του Σουλτάνου Ερντογάν, όχι δια μέσου πραξικοπήματος αλλά με αποτέλεσμα εκλογών και η πλήρη επικράτηση των «δημοκρατικών» δυνάμεων της Τουρκίας, που βρίσκονται κοντά στο όραμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον «Πατέρα των Τούρκων» και ιδρυτή της «Turkiye Cumhuriyeti», της σημερινής «Τουρκικής Δημοκρατίας», βασισμένη και χτισμένη πάνω στα, τότε, ευρωπαϊκά πρότυπα, χωρίς όμως να έχει μπορέσει, μέχρι σήμερα, να απεγκλωβιστεί από τις ανατολίτικες συνήθειες.

Προς το παρόν στο εσωτερικό της Τουρκίας, -έστω και οριακά, κυρίως με τρόπο δικτατορικό, νομιμοποιημένο μέσω «δημοκρατικών», είτε ονομάζονται δημοψηφίσματα, είτε εκλογές, είτε ακόμα και «στημένα» πραξικοπήματα -, επικρατεί το αφήγημα της «νεοσουλτανικής» τάξης πραγμάτων εντός των ορίων της «Τουρκικής Ανατολίας», που πάντα, κατά τον Σουλτάνο Ερντογάν, είναι η μετατροπή της Τουρκίας σε σουλτανάτο, με «Μεγάλο Βεζύρη» τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο απρόβλεπτος «δολοφόνος», σουλτάνος Ρετζέπ - Ταγίπ Ερντογάν, για να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από μια νέου τύπου αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, φέρεται συνεχώς «μπαμπέσικα», απέναντι στον διαχρονικά μεγάλο «εχθρό των εχθρών» της Τουρκίας.
Στις δύσκολες, αλήθεια, μέρες μας, όποιος παρακολουθεί την τουρκική πολιτική σκηνή ή διαβάζει τουρκικό τύπο και «αναλύσεις» Τούρκων αρθογράφων, διαπιστώνει στις «ψευδοαναλύσεις», πως ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας, είναι αυτός που οι Νεότουρκοι του Κεμάλ Ατατούρκ, έριξαν στη θάλασσα. 
 
Για την Τουρκία, ο «εχθρός των εχθρών», ήταν, είναι και θα είναι η Ελλάδα.
Οι Τούρκοι, την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, φέρονται «μπαμπέσικα».

Η τουρκική «μπαμπεσιά», ναι, είναι, καθαρά τουρκική και όχι ελληνική λέξη, πάγια διαχρονική πρακτική της τουρκικής διπλωματίας, γίνεται η αιτία, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της αδιαπραγμάτευτης προκλητικής συμπεριφοράς του Σουλτάνου Ερντογάν, το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018, να «περάσει» στο Πάνθεον των Ηρώων μας, ο Έλληνας Ήρωας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Με βεβαιότητα μπορούμε να αναφέρουμε, πως για την Τουρκία και για τον Σουλτάνο Ερντογάν, ο θάνατος του Ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου ήταν δράση προσχεδιασμένη. 
 
Στην θέση του Ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε από τους συναδέλφους του ιδίου, που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη επιχείρηση αναχαίτισης των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 για μια ακόμη φορά παραβιάζουν τον εναέριο ελληνικό χώρο, φέρνοντας στα όρια, για την ακρίβεια οδηγούν στο θάνατο, Έλληνα πιλότο μας.

Ο Ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, δυστυχώς, βρέθηκε στη λάθος θέση, στη λάθος χρονική στιγμή, δολοφονημένος, για να μιλάμε καθαρά, από τις ορέξεις και το περίεργο γεωπολιτικό «gambling» του Σουλτάνου Ερντογάν.

Τι λέτε; Βρισκόμαστε σε συνθήκες ειρήνης ή σε συνθήκες, όχι εικονικού, αλλά πραγματικού πολέμου, με τους διαχρονικά εχθρούς της πατρίδας μας, τους Τούρκους;
Ίμια. Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου του 2018, οι Τούρκοι, με τρόπο «μπαμπέσικο», κάνουν γνωστό στην ελληνική πλευρά, πως θέλουν, με κάθε τρόπο αίμα Ελλήνων αξιωματικών, είτε αυτό βγει από τα νερά του Αιγαίου, είτε πέσει από τον ελληνικό ουρανό, είτε ακόμα βρεθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα της Θράκης.

Η τουρκική ακταιωρός «UMUT», παραβιάζει, για μια ακόμα φορά, τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο σύμπλεγμα των βραχονησίδων Ίμια, στα Βόρεια Δωδεκάνησα και εμβολίζει, με σκοπό να βυθίσει, το ελληνικό πλωτό περιπολικό σκάφος «Γαύδος» του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.
Αιγαίο, Πέμπτη 12 Απριλίου 2018.

Οι Τούρκοι, την Πέμπτη 12 Απριλίου του 2018, με τρόπο «μπαμπέσικο», δολοφονούν, αποτέλεσμα άσκοπης αερομαχίας, μετά από παραβίαση του ελληνικού «F.I.R.» από τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα, τον Έλληνα Ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος συμμετέχει, ως αρχηγός «σμήνους», σε επιχείρηση αναχαίτισης των τουρκικών αεροπλάνων, τα οποία για μια ακόμα φορά παραβιάζουν για μια ακόμα φορά το 100 % ελληνικό, «F.I.R. Αθηνών».

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται χωρίς λόγο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, μπορούμε να διαπιστώσουμε και τον όποιο παράγοντα «τύχης», καθώς δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γινόταν, αν η σύλληψη των στρατιωτικών μας, αντί της τουρκικής στρατοφυλακής, γινόταν από τον τουρκικό στρατό.
Έμπειροι αναλυτές, αλλά και ανώτατοι στρατιωτικοί, πάντα βρισκόμενοι σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας, εκτιμούν, είτε μας αρέσει, είτε όχι, πως ένα θερμό επεισόδιο, όχι στη θάλασσα, ή στον αέρα, αλλά στη στεριά, ενδεχομένως θα προκαλέσει μεγάλες εξελίξεις και ανακατατάξεις, μη αντιμετωπίσιμο, ικανό να αλλάξει ακόμα και τον παγκόσμιο χάρτη.

Επεισόδια δια θαλάσσης ή δια αέρος, με την όποια δυσάρεστη απώλεια, μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ας έχουμε στο «νου μας» πως …

Δεν αντιμετωπίζεται ή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί επεισόδιο, ικανό ως προς την δημιουργία πολεμικής σύρραξης, η οποία θα λάβει χώρα σε χερσαίο έδαφος.

Το «gambling» της Τουρκίας.

Για το Σουλτάνο Ερντογάν, και κατ` επέκταση τους γύρω από τον ίδιο έμπιστους πολιτικούς - στρατιωτικούς - δικαστικούς επιτελάρχες, ειδικά μετά το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016, όπου οι δομές του τουρκικού «κράτους» ελέγχεται από το Σουλτανικό «Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης», δεν τους ενδιαφέρει, αν το αίμα των Ελλήνων αξιωματικών στο Αιγαίο, προέλθει, εξαιτίας ενός νέου επεισοδίου που αφορά ή νέο επεισόδιο στην «κρίση των Ιμίων», ή εξαιτίας μιας νέας άσκοπης αερομαχίας ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον «ουρανό του Αιγαίου», ή ακόμα και μια νέα τουρκική πρόκληση, η οποία μπορεί να έρθει αυτή τη φορά, σε χερσαίο έδαφος στην Ανατολική Θράκη.

Για να ξεκαθαριζόμαστε:

Η δολοφονία του Ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, σίγουρα, βρίσκεται εντός διαβολικού σχεδίου του Σουλτάνου Ερντογάν, το οποίο τιτλοφορεί και επίσημα παρουσιάζει, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα, στις 7 Δεκεμβρίου του 2017, μέσα στο Ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο, στις κοινές δηλώσεις καλωσορίσματος με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. 
 
Γνωστή μη εξαιρετέα, αλλά και ενδεχομένως ιστορική, η στιγμή που ο Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αξιώνει την με κάθε τρόπο αναθεώρηση της αναχρονιστικής Συνθήκη της Λωζάννης.
 
Ας κατανοήσουμε:

Η τουρκική παραβατικότητα, κυρίως η «μπαμπέσικη» λογική της χωρίς όρια αυξημένης έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δε θα σταματήσει, παρά μόνο όταν ο Σουλτάνος Ερντογάν, λάβει από την Ελλάδα, το έπαθλο του.

Έπαθλο, το οποίο δεν είναι άλλο, από την έκδοση από την Ελλάδα στην Τουρκία, των οκτώ Τούρκων αξιωματικών του στρατού, οι οποίοι κατά το Σουλτάνο Ερντογάν, συμμετέχουν στο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016 , ενώ το ίδιο βράδυ, μέσω κλεμμένου ελικοπτέρου, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο, προσγειώνονται παρανόμως στην Ελλάδα, με γνωστές συνέπειες ως προς την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στη χώρα μας.

Κωνσταντινούπολη, Κυριακή 18 Ιουλίου 2016. Δύο μέρες μετά το τουρκικό πραξικόπημα.

Το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουλίου του 2016, δύο μέρες μετά από το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016, από την Κωνσταντινούπολη σε συγκέντρωση οπαδών του, ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας βγει «κυριολεκτικά» ζωντανός από τη νύχτα «θρίλερ», που έζησε στο τουρκικό καλοκαιρινό θέρετρο της Αλικαρνασσού, ορκίζεται στους φανατικούς ισλαμιστές «οπαδούς» του, πως θα πετύχει δυο πράγματα:
  • την έκδοση από τις Η.Π.Α., του κ. Φετουλάχ Γκιουλέν ιμάμη και ενορχηστρωτή του τουρκικού πραξικοπήματος και
  • την έκδοση από την Ελλάδα, των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα και αυτομόλησαν παρανόμως στην Ελλάδα, όπου κατά τον ίδιο και όπως διαβεβαίωνε το «θυμωμένο» πλήθος ήταν θέμα ωρών.

Κωνσταντινούπολη, 16 Απριλίου 2017.
Ο Σουλτάνος Ερντογάν, ακριβώς ένα χρόνο πριν, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του «Τουρκικού Δημοψηφίσματος 2017», νικητής έστω και με ισχνή πλειοψηφία, ανακοινώνει στους οπαδούς του πως σύντομα θα έχει στην Τουρκία τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι το βράδυ του τουρκικού πραξικοπήματος πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα. 
 
Ο Σουλτάνος Ερντογάν, ένα χρόνο μετά από το τουρκικό δημοψήφισμα :
  • Σκληραίνει την προκλητικότητά της Τουρκίας, έναντι της Ελλάδας, φθάνοντας στα όρια της πολεμικής σύρραξης, με τον μεγάλο εχθρό που οι Τούρκοι έριξαν στην θάλασσα.
  • Ενισχύει, τη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας, με την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Ακουγιού, καθώς πριν μερικές μέρες, παρουσία του Ρώσου Προέδρου κ. Βλαδιμίρ Πούτιν και του Ιρανού Προέδρου κ. Χασάν Ροχανί.
  • Έχει εισβάλλει στην Συρία, έχει παρανόμως καταλάβει την Αφρίν και την γύρω περιοχή, καθιστώντας τον εαυτό του γεωπολιτικό «παίχτη» και την Τουρκία μέρος της μοιρασιάς των πετρελαίων και υδρογονανθράκων της ευρύτερης περιοχής.
  • Ανακοινώνει, πρόωρες Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές για την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.
  • το κείμενο είχε παραδοθεί όταν ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνει τις πρόωρες εκλογές, μετά από τη συνάντηση στην Άγκυρα με τον ακροδεξιό ηγέτη του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας «ΜΗP», κ. Μελβέτ Μπαχτσελί.

Κωνσταντινούπολη, Απρίλιος 2018.
Ο Σουλτάνος Ερντογάν, έναν ακριβώς χρόνο μετά από το «Τουρκικό Δημοψήφισμα 2017», δεν έχει καταφέρει, ακόμα, να παρουσιάσει στους ισλαμιστές οπαδούς του, κανένα από τα «κεφάλια», είτε των 8 Τούρκων στρατιωτικών που εδώ και δεκαοκτώ σχεδόν μήνες βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε το «κεφάλι» του πάλαι ποτέ πνευματικού του, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος συνεχίζει να ζει και να «βασιλεύει» στις Η.Π.Α.

Χωρίς δισταγμό, καθώς ο απρόβλεπτος Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι και αδίστακτος, έναν ακριβώς χρόνο μετά από την περιορισμένη επικράτηση στο «Τουρκικό Δημοψήφισμα 2017», πετυχαίνει τον σκοπό του, απέναντι πάντα στους Έλληνες, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν κάνει την «χάρη» στον «Effendi» Recep Tayip και να εκδώσουν τους 8 Τούρκους αξιωματικούς «πραξικοπηματίες», στην Τουρκία.

Ο Σουλτάνος Ερντογάν, ανακοινώνει για την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 πρόωρες «Τουρκικές Προεδρικές Εκλογές 2018», έχοντας προλάβει να βάψει το Αιγαίο με αίμα ελληνικό, όταν την Πέμπτη 12 Απριλίου του 2018, χάνει τη ζωή του, ο Ήρωας Έλληνας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, κατά την επιστροφή από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία για μια ακόμα φορά, έχουν παραβιάσει τον εναέριο ελληνικό χώρο.

Για να μιλάμε καθαρά: 
 
Αιγαίο, 12 Απριλίου 2018.

Με «μπαμπέσικη», καθαρή, εντολή του Σουλτάνου Ερντογάν, την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, οι Τούρκοι πιλότοι, αναγκάζουν μέσω της τακτικής των, χωρίς σοβαρού λόγου, παραβιάσεων του «F.I.R. Αθηνών», να οδηγήσουν στην πτώση ή αν προτιμάτε καλύτερα, να ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ, δεν εξετάζω άλλα σενάρια, τον νέο Έλληνα Ήρωα Σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο, από το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Ο Ήρωας Γιώργος Μπαλταδώρος, με τον θάνατό του υπέρ πατρίδας, αφήνει πίσω, μια μαυροφορεμένη γυναίκα, δύο παιδιά ορφανά υιοθετημένα από την Βουλή των Ελλήνων, αλλά και δυο χαροκαμένους γονείς.

Η «πάστα» των κατοίκων των Αγράφων.

Να είστε σίγουροι, πως ο Ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, αν είχε μπροστά του, ή είχε την δυνατότητα να δει τον Τούρκο, εχθρό, φονιά του, θα τον ΝΙΚΟΥΣΕ.

Είτε πετώντας με το πιο απλό μαχητικό, είτε και με τα χέρια, πρόσωπο με πρόσωπο, αν χρειαζόταν να βρεθεί απέναντι στον εχθρό, πάντα και μόνο σε συνθήκες πολέμου.

Τα Αγραφιώτικα βουνά, είτε αυτά βρίσκονται στην Καρδιτσιώτικη γη, είτε στην γη της Ευρυτανίας, όπως λέει ο λαϊκός αφηγητής, ή αν προτιμάτε καλύτερα, όπως έχει γράψει η ελληνική ιστορία, «πόδι Τούρκου» ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ στα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Η «πάστα» των Αγραφιωτών είναι δυνατή, οι κάτοικοι των Αγράφων φιλόξενοι μα δύσκολοι άνθρωποι καθώς έχουν μάθει να ζουν σε κακουχίες, ξέρουν να αντέχουν και να ζουν κάτω από οποιαδήποτε πίεση και συνθήκες κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Οι όχι πάνω από τις 500 ψυχές των συγχωριανών του Ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, αλλά και οι πολλοί μετανάστες, εντός και εκτός Ελλάδας, που κυρίως ζουν στη Γερμανία, γνωρίζουν πως το χωριό τους γέννησε τρεις μεγάλους Έλληνες:

Τον Νικόλαο Πλαστήρα, τον Έλληνα Στρατηγό, γνωστό ως «Μαύρο Καβαλάρη» και τρεις φορές Έλληνα πρωθυπουργό, τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη, αλλά και από το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, τον Ήρωα Σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος, το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018, πέρασε στο «Πάνθεον των Ηρώων», έχοντας εκτελέσει απλά το καθήκον του, πέφτοντας, χωρίς δεύτερη σκέψη, υπέρ πατρίδας, σε ώρα υπηρεσίας, στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Υστερόγραφο:
Το παρόν κείμενο, αφιερώνεται στον Ήρωα Σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργο Μπαλταδώρο, αλλά και σε όλους τους Ήρωες Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, υπέρ πατρίδας, σε καιρό ειρήνης, σε ώρα υπηρεσίας.

Θα μου επιτρέψετε, να μην ξεχάσω, τον φίλο και συμμαθητή μου από τα μαθητικά μας χρόνια στο Καπετανάκειο Ηρακλείου, ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερος από εμένα, τον Ήρωα Σμηναγό Σήφη Αναστασάκη, ο οποίος στις 29 Αυγούστου του 2010, χάνει τη ζωή του στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου, τρεις μέρες μετά από το αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη στο αεροπλάνο του κατά την διάρκεια διατεταγμένης αποστολής.

+ Αναπαύσου εν ειρήνη Ήρωα.

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής.

@mail: Andreas.tsilogiannis@gmail.com
Twitter: TsiloyannisAnd
Facebook: Andreas Tsiloyannis
© Andreas Tsiloyannis
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail