Η Ρωσία δεν εμπιστεύεται το χρυσό της σε κανέναν - Διατηρεί 0 δις στις ΗΠΑ

© Pavel Lisitsyn / Sputnik
Freepen.gr - Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας διατηρεί όλο το απόθεμα του χρυσού στο..."σπίτι", αφού μόνο στη Ρωσία μπορεί ο χρυσός της να είναι απολύτως ασφαλής, σύμφωνα με τον Ανατόλι Ασακόφ, πρόεδρο της Επιτροπής Κρατικής Δούμας για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές.

Όπως αναφέρει το RT απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να επαναπατρίσει τον χρυσό της από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ο Ακσακόφ δήλωσε: «Δεν έχουμε χρυσό αποθεματικό στις ΗΠΑ, έχουμε μόνο αποθέματα ξένου συναλλάγματος στο εξωτερικό".

Τα αποθέματα της Ρωσίας αποτελούνται από ξένο νόμισμα, συμμετοχές ειδικών δικαιωμάτων,  αποθεματικά στο ΔΝΤ και φυσικό χρυσό. Το ποσό του φυσικού χρυσού στα ρωσικά αποθέματα αυξήθηκε κατά 52,88 τόνους και έφθασε τους 1.861,1 τόνους την 1η Απριλίου.

Μετά την επιβολή δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία το 2014, η χώρα ενίσχυσε σημαντικά το μερίδιο του χρυσού στα αποθέματά της από 7,8 σε περισσότερο από 15 τοις εκατό.

Ως ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο και ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός, η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τις αγορές τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού που εξορύσσεται στη χώρα.

Το CBR έχει υπερδιπλασιάσει το ρυθμό των αγορών του σε χρυσό. Η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τα αποθέματα, καθώς το Κρεμλίνο θεωρεί το πολύτιμο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο σε μια εποχή γεωπολιτικών αναταράξεων. Η Ρωσία είναι ο έκτος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης χρυσού μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Κίνα. Από το 2000, τα αποθέματα χρυσού της χώρας έχουν αυξηθεί κατά 500%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail