Τα υποβρύχια USS Hartford και USS Connecticut αναδύθηκαν μαζί στους πάγους του Αρκτικού Κύκλου

Photo by Petty Officer 2nd Class Michael Lee
Freepen.gr - Το υποβρύχιο ταχύτατης επίθεσης, κλάσης Los Angeles, USS Hartford (SSN 768) και το υποβρύχιο ταχύτατης επίθεσης kκλάσης Seawolf, USS Connecticut (SSN 22), εμφανίστηκαν στον Αρκτικό Κύκλο στις 10 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της πολυεθνικής θαλάσσιας άσκησης πάγου (ICEX) 2018 στον βόρειο άξονα του Αρκτικού της Αλάσκας.

Όπως αναφέρει το defence-blog.com τα υποβρύχια ταχείας επίθεσης καθώς και το υποβρύχιο HMS Trenchant του Ηνωμένου Βασιλείου (S91), συμμετέχουν στην άσκηση στην Αρκτική για να εκπαιδεύσουν και να επικυρώσουν τις ικανότητες των υποβρυχίων σε συνθήκες ακραίων ψυχρών υδάτων.

"Από γεωγραφική, στρατιωτική και επιστημονική άποψη, ο Αρκτικός Ωκεανός είναι πραγματικά μοναδικός και παραμένει ένα από τα πιο απαιτητικά ωκεάνια περιβάλλοντα της γης", δήλωσε ο ναύαρχος James Pitts, διοικητής του Undersea Warfighting Development Center (UWDC).

Photo by Petty Officer 2nd Class Michael Lee

Η ICEX παρέχει στην Αμερικανική Υποβρύχια Δύναμη και το Βασιλικό Ναυτικό την ευκαιρία να δοκιμάσουν συστήματα μάχης και όπλων, σόναρ, επικοινωνιών και πλοήγησης σε ένα δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον. Το μοναδικό ακουστικό υποθαλάσσιο περιβάλλον συμπληρώνεται περαιτέρω από την εμφάνιση ενός κατακόρυφου, ανακλαστικού καλύμματος πάγου όταν βυθίζεται.

Σύμφωνα με τον Πίττς, η λειτουργία στον πάγο της Αρκτικής μεταβάλλει τις μεθόδους και τις πρακτικές με τις οποίες λειτουργούν τα υποβρύχια, επικοινωνούν και περιηγούνται.

Photo by Petty Officer 2nd Class Michael Lee

"Πρέπει να εκπαιδεύουμε συνεχώς μαζί με τις υποβρύχιες μονάδες και τους συνεργάτες μας να παραμείνουν ικανοί σε αυτό το ημισφαίριο", δήλωσε ο Pitts. "Έχοντας και τα δύο υποβρύχια στην επιφάνεια είναι μια σαφής επίδειξη της ικανότητάς μας στην Αρκτική."

Τα τελευταία χρόνια, η Αρκτική χρησιμοποιήθηκε ως διαδρομή διέλευσης για υποβρύχια. Το πιο πρόσφατο ICEX έλαβε χώρα το 2016 με το USS Hampton (SSN 767) και το USS Hartford (SSN 768).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail