Η USAF περιορίζει κατά το 1/3 τα F-35 που θα αγόραζε;

The Air Force is committed to a buy of 1,763 F-35As, Air Force Chief of Staff Gen. Dave Goldfein says, but sustainment costs must come down. (Staff Sgt. Andrew Lee/U.S. Air Force)
Freepen.gr - Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θέλει να δουν το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενός μαχητικού F-35 να μειώνεται στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά μαχητικά τέταρτης γενιάς όπως το F-16, δήλωσαν σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.

"Ο αρχικός στόχος μας είναι να τα καταφέρουμε στο ισοδύναμο ή πολύ κοντά σε αυτό που δαπανούμε επί του παρόντος για τη στήριξη μαχητικών τέταρτης γενιάς", δήλωσε ο επικεφαλής του στρατιωτικού επιτελείου Dave Goldfein κατά τη διάρκεια μιας στρογγυλής τραπέζης.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για το πρόγραμμα F-35, εάν το κόστος λειτουργίας και συντήρησης δεν υποχωρήσουν όσο πρέπει. Την Τετάρτη, το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε να περιορίσει την προγραμματισμένη αγορά των αεροσκαφών F-35A κατά ένα τρίτο, εκτός αν το κόστος της λειτουργίας και συντήρησης μειωθεί κατά 38% τα επόμενα 10 χρόνια.

Την Πέμπτη, ο Goldfein διασκέδασε αυτήν την είδηση λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι συνεχίζει να δεσμεύεται να αγοράσει 1763 μονάδες για την Πολεμική Αεροπορία:

"Θα αγοράσουμε αυτά τα αεροσκάφη για αρκετά χρόνια, οπότε είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε περικοπή οποιασδήποτε προμήθειας ή αγοράς" προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση για μείωση του προγράμματος εγγραφής "ανήκει στο μέλλον. "

Το Λογιστικό Γραφείο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ προέβλεψε το 2017 ότι το συνολικό κόστος υποστήριξης κατά τη διάρκεια του προγράμματος F-35 θα μπορούσε να ανέλθει σε περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια ενός 60ετούς κύκλου ζωής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail