Διπλωματικό θρίλερ με το Tal Rifa'at - Τι αρνείται να δώσει η Αγκυρα

Freepen.gr - Η Δαμασκός μέσα από το κρατικό πρακτορείο ΣΑΝΑ μετέδωσε εικόνες από το Tal Rifa'at όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ελέγχεται πλέον από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ωστόσο οι συνομιλίες των Ρώσων με τους Τούρκους συνεχίζονται μετά την άρνηση της τουρκικής αντιπροσωπείας ορισμένων όρων της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο τουρκικός στρατός αρνήθηκε να αναγκάσει τους τρομοκράτες στην Jisr Al-Shughour να παραδώσουν την πόλη στο Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA). αυτό οδήγησε τους Ρώσους να αρνηθούν να παραδώσουν την Ταλ Ριφαάτ στην Τουρκία, η οποία θέλει την πόλη χωρίς μάχες.

Οι τρομοκράτες στο Jisr Al-Shughour στο δυτικό Ιντλίμπ αποτελούν από καιρό αγκάθι στο πλευρό του Συριακού Στρατού, καθώς η γειτνίαση της πόλης με τη Λατάκια τους αφήνει σε εντυπωσιακή απόσταση από τις κυβερνητικές περιοχές.

Τις τελευταίες ημέρες, οι συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις αύξησαν τις επιθέσεις τους στον Jisr Al-Shughour σε μια προσπάθεια να κάμψουν τους τρομοκράτες.

Ο Συριακός Στρατός είναι έτοιμος να ανακτήσει την Jisr Al-Shughour και δε θα δεχτεί καμία συμφωνία που θα επέτρεπε στους ισλαμιστές να παραμείνουν στην πόλη. Ωστόσο παραμένει το ερώτημα γιατί θα πρέπει να υπάρξει τράμπα και οι Τούρκοι να πιάσουν μια ακόμη πόλη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail