Ο Sarmat εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ στο Μπαϊκονούρ - Ο πύραυλος που φτάνει παντού στον πλανήτη

Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει τη δεύτερη δοκιμή εκτόξευσης του νέου βαρέως διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) Sarmat. Το υπουργείο αναφέρει ότι η δοκιμή ήταν επιτυχημένη.

Η δοκιμή διεξήχθη στο κοσμοδρόμιο του Plesetsk στη βορειοδυτική Ρωσία στο Μπαϊκονούρ. Ο Sarmat, που παρουσιάστηκε πρόσφατα προορίζεται να αντικαταστήσει το Voevoda που είχε αναπτυχθεί από την εποχή της ΕΣΣΔ. Το βίντεο δείχνει το βλήμα, βαμμένο σε μαύρο και άσπρο χρώμα να εκτοξεύεται από το σιλό.

Ο Sarmat είναι μέρος του νέου οπλοστασίου της Ρωσίας που παρουσίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στα τέλη Φεβρουαρίου. Δεν έχει σχεδόν κανένα όριο εμβέλειας, καθώς μπορεί να φτάσει οπουδήποτε στον πλανήτη. Η παραγωγή σε πλήρη κλίμακα αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 ή το 2020.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail