Οι S-400 πονοκεφαλιάζουν τις ΗΠΑ - Πρόταση για νέες κυρώσεις αν η Μόσχα πουλήσει το όπλο σε τρίτες χώρες!

Freepen.gr - Μια ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών υπό την ηγεσία του Bob Menendez απέστειλε επίσημο αίτημα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για οποιαδήποτε μελλοντική πώληση συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 σε άλλες χώρες.

Η πρωτοβουλία αυτή επισήμανε την τεχνική δυνατότητα του America’s Adversaries Through Sanctions Act (2017) υποστηρίζοντας ότι η πώληση στρατηγικών όπλων που αλλάζουν το παιχνίδι (όπως οι S-400) από χώρες όπως η Ρωσία σε άλλα έθνη μπορεί να αντιμετωπιστεί με κυρώσεις ως μορφή τιμωρίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Κατάρ (αποκλειστικοί αγοραστές δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού) βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για την αγορά συστημάτων S-400.

Η πώληση S-400 σε παραδοσιακούς αγοραστές ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού όπως η Κίνα και η Ινδία χρησιμεύει και τώρα για να προκαλέσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ και την ανάγκη ορισμένων αρχών στην Ουάσιγκτον να θέλουν να επιβάλουν κάποιο είδος τιμωρίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail