Η Ρωσία αρχίζει τις παραδόσεις του S-400 στην Τουρκία το 2020 - «Ελλάδα και Κύπρος μας έχουν ζητήσει όπλα»

Freepen.gr - Η Ρωσία θα αρχίσει να εφαρμόζει τη σύμβαση για την παράδοση των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 με την Τουρκία στις αρχές του 2020, δήλωσε σήμερα στο Rossiya 24 ο πρόεδρος της στρατιωτικής συνεργασίας, Βλαντιμίρ Κοζίν, αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

"Η Τουρκία εξέφρασε την επιθυμία να επιταχύνει την εφαρμογή της και κατορθώσαμε να βρούμε την καταλληλότερη λύση καθώς συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή της σύμβασης, οπότε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να την εκπληρώνουμε κάπου στις αρχές του 2020",.

Ο Κοζίν ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία έχει λάβει αιτήματα από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία για νέες προμήθειες όπλων, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να δώσει λεπτομέρειες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά δύο συστημάτων S-400 έως τις αρχές του 2020.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail