Έτσι θα αναγκαστούν να αφήσουν τη Raqqa οι ΗΠΑ - Επίθεση σε βάση τους από τη Συριακή Αντίσταση και ντόπιους κατοίκους

Freepen.gr - Τα δύσκολα συνεχίζονται για τις ΗΠΑ στη Raqqa της Συρίας. Μετά το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος "Το μέλλον της Συρίας" που ζητά συμφιλίωση με την κυβέρνηση και αποκέντρωση αντί για ομοσπονδιοποίηση, πλέον περάσαμε και σε ένοπλο αγώνα.

Η Λαϊκή Συριακή Αντίσταση μαζί με ντόπιους κατοίκους πραγματοποίησαν την πρώτη ένοπλη επίθεση που δέχθηκε η βάση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Άραγε αρχίζει ένας ανταρτοπόλεμος φθοράς των Αμερικάνων που θα τους οδηγήσει κάποια στιγμή στην αποχώρηση;



Σύμφωνα με το πρακτορείο Σπούτνικ η εξέγερση άρχισε μετά την κράτηση από την πολιτοφυλακή ενός πρεσβύτερου της τοπικής φυλής Bu Khamis, του Sheikh Bashir Hamdan al-Hashmar. Έχει επίσης ειπωθεί ότι η SDF φορολογούσε τους κατοίκους να πληρώσουν για την επιχείρηση με τις τουρκικές δυνάμεις στην Afrin. Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι μιας πόλης στην περιοχή Raqqa, κάθε οικογένεια πρέπει να πληρώσει 500 συριακές λίρες.

Το ίδιο τέλος επιβλήθηκε σε ένα στρατόπεδο στη Δυτική Raqqa, όπου οι οικογένειες που δεν θέλουν να πληρώσουν "το κόστος του πολέμου" απειλούνται με απέλαση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail