Καμμένος στη Liberation: Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μοιραίο ατύχημα με την Τουρκία

Freepen.gr - Την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα μοιραίο ατύχημα με την Τουρκία, εξέφρασε στη γαλλική Liberation ο υπουργός άμυνας, Πάνος Καμμένος:

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα μοιραίο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα από το χώρο μας. Τότε είμαστε αναγκαστικά στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό... Με την παραβίαση των υδάτων και του εναέριου χώρου τόσο της Ελλάδας όσο καις της Ε.Ε., η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος που ενημερώνουμε τους Ευρωπαίους συμμάχους και το ΝΑΤΟ κάθε φορά. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη»

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι:

«Η Τουρκία ασκεί πραγματική πίεση στην Ελλάδα. Σε ένα χρόνο, οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων αυξήθηκαν κατά 450%. Αυτά του εναέριου χώρου κατά 48%»

Όσον αφορά το συμβάν στον Εβρο ανέφερε ότι οι δύο στρατιωτικοί περιπολούσαν σε μια περιοχή που είναι γνωστή για την εμπορία ανθρώπων και αποτελεί σημείο παράνομης εισόδου για τους μετανάστες. Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν μια έντονη διαδρομή που θα τους οδηγούσε σε διακινητές. Αναφέρε ότι μπήκαν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα.

Ωστόσο δε γνωρίζουμε αν η συνέντευξη του υπουργού είχε δοθεί χρονικά πριν τις δηλώσεις του στο Βουκουρέστι όπου μίλησε για "ομήρους".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail