Τα φρέσκα και αποκλειστικά νέα από το μέτωπο της ΑΟΖ της Κύπρου λέγονται JUNIPER COBRA 2018

Του Γιώργου Αδαλή

Το USS Iwo Jima (LHD-7) μαζί με το διοικητή της αμφίβιας Μοίρας PHIBRON 4 έφτασε σήμερα το απόγευμα στο Ισραήλ για να συμμετάσχει στην άσκηση με την επωνυμία Juniper Cobra 2018 μαζί με άλλα πλοία των ΗΠΑ. Η ξαφνική αυτή άφιξη κάτω από το μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, έχει εξοργίσει τον Ερντογάν που τους περίμενε αλλού!

Το σενάριο της άσκησης μάλλον πρέπει να κλάταρε τα ... αντανακλαστικά του Ερντογάν, αφού οι Αμερικάνοι με τους Ισραηλινούς θα ασκηθούν ευθύς αμέσως στην συνδυασμένη άμυνα με βαλλιστικούς πυραύλους!

Μάλιστα ο καπετάνιος του Iwo Jima, Joseph O'Brien, φέρεται να έκανε μια δήλωση νε νόημα: "Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυροί σύμμαχοι και ανυπομονώ να δούμε ότι η πολεμική μας αρμάδα θα ολοκληρώσει μαζί με τους φίλους Ισραηλινούς, μια ειδική εκπαίδευση έτσι ώστε να αυξήσουμε τις ικανότητές μας και να οικοδομήσουμε τη σχέση μας"!

Σύμφωνα με επιτελείς του Ναυτικού των ΗΠΑ, σκοπός της ασκήσεως γενικώς, είναι η καταπολέμηση πολεμικών ενεργειών εναντίων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ. Αν και η άσκηση διεξάγεται από το 2001, τελευταία φορά που έγινε ήταν το 2016. 

Στην ομάδα των αμφίβιων αποστολών του Iwo Jima συμμετέχουν επίσης το USS New Υork, το USS Harpers Ferry, το USS Oak Hill, μια ιατρική μονάδα του Ναυτικού, μια Μοίρα θαλασσίου Ελέγχου με Ελικόπτερα, μια Τακτική Αεροπορική Μοίρα Ελέγχου (TACRON) κ.α.

Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κινήσεις του 6ου Στόλου στην Κρήτη, ο Ερντογάν είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ακριβώς ότι έκανε και τότε, με την έλευση της πλατφόρμας της Noble στην Κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή την πάπια!

Οι Τούρκοι επιτελείς έχουν κυριολεκτικά χάσει τα αυγά με τα καλάθια, αφού δεν περίμεναν να φτάσει σήμερα κιόλας στις Ισραηλινές ακτές το Iwo Jima και να ανακοινώσει κοινά γυμνάσια με τους Ισραηλινούς με τέτοια ανατριχιαστικά σενάρια.

Βλέπετε η EXXON Mobil, δεν είναι ΕΝΙ, και το χρήμα ρέει άφθονο στο συγκεκριμένο Fund! Ένα fund που κινεί ...γη και ουρανό.

Ελπίζω να σας χόρτασα φρέσκες αποκλειστικές πληροφορίες!

Τα υπόλοιπα από αύριο…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail