Infographic - Αυτά είναι τα Smartphones με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία

Για τους περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας, το smartphone τους βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χέρι τους 24 ώρες την ημέρα. Είναι στην τσέπη τους ενώ είναι στη δουλειά, είναι στο χέρι τους στο τρένο για το σπίτι και είναι στο κομοδίνο τους καθώς πηγαίνουν για ύπνο. Με αυτό το επίπεδο εγγύτητας και χρήσης, πολλοί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτής της χρήσης που μπορεί να βλάψει τον εαυτό τους.

Statista.com - Martin Armstrong
Απόδοση - Freepen.gr

Παρόλο που είναι δύσκολο να υπάρξει οριστική διαχρονική έρευνα για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας  των κινητών, για όσους θέλουν να αντισταθμίσουν τα στοιχήματά τους, αυτό το infographic δείχνει τα τηλέφωνα που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία όταν συγκρατούνται κοντά στο αυτί ενώ καλούν.

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt für Strahlenschutz) διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για τα smartphones - καινούργια και παλιά - και το επίπεδο ακτινοβολίας που εκπέμπουν. Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν οριστεί για αυτό το διάγραμμα, το smartphone που δημιουργεί σήμερα το υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι το Mi A1 από την κινεζική εταιρεία Xiaomi. Στην πραγματικότητα, ο κορυφαίος κατάλογος κυριαρχείται από συσκευές που κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες, με τις Xiaomi, OnePlus, Huawei και ZTE να αντιπροσωπεύουν 10 από τα 16 τηλέφωνα με τις μεγαλύτερες τιμές. Πρέπει να ειπωθεί όμως ότι τα premium τηλέφωνα Apple όπως το iPhone 7 και το iPhone 8 που κυκλοφόρησε πρόσφατα βρίσκονται επίσης στη λίστα.

Παρόλο που δεν υπάρχει γενική κατευθυντήρια γραμμή για ένα «ασφαλές» επίπεδο ακτινοβολίας τηλεφώνου, η γερμανική πιστοποίηση για τη φιλικότητα στο περιβάλλον «Der Blaue Engel» (Blue Angel) πιστοποιεί μόνο τηλέφωνα που έχουν συγκεκριμένο ρυθμό απορρόφησης μικρότερο από 0,60 watts ανά κιλό. Όλα τα τηλέφωνα που περιλαμβάνονται εδώ έρχονται σε περισσότερο από το διπλάσιο αυτό το σημείο αναφοράς.


αρχική φώτο: silviarita / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail