Η Τουρκία δοκιμάζει τους βαλλιστικούς πυραύλους GÖKDOĞAN και BOZDOĞAN - Εμείς φοράμε το target;

Freepen.gr - Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή αφιέρωσε εκτενές δημοσίευμα σχετικά με την πρόοδο της εξέλιξης των εγχώριας παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων GÖKDOĞAN και BOZDOĞAN. Όπως αναφέρει το άρθρο οι δύο πύραυλοι πραγματοποίησαν τις πρώτες δοκιμές στα τέλη του 2017 στη Σινόπη του Πόντου όπου δοκιμάστηκαν οι λειτουργίες των πυραύλων χωρίς καθοδήγηση και η δυνατότητα να πλήττουν στόχους στον αέρα αν χρειαστεί.

Ωστόσο προγραμματίζονται στο τέλος του 2018 οι πρώτες δοκιμές κατά στόχους εδάφους ενώ η όλη ανάπτυξη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020. Το πρόγραμμα τρέχουν η TUBIKAT και η SAGE με την τελευταία να έχει εξελίξει μια σειρά αντιμέτρων για την προστασία του βλήματος.

Το νομοτελειακό - ρητορικό ερώτημα που προκύπτει είναι φυσικά αν και εμείς συμπεριλαμβανόμαστε μέσα στους εν δυνάμει στόχους των πυραύλων αυτών.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail