Burevestnik (ή αλλιώς Ασταμάτητος) - Ο νέος ρωσικός διηπειρωτικός πυραύλος κρουζ θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ο νέος ρωσικός υποηχητικός διηπειρωτικός πυραύλος κρουζ θέτει σε κίνδυνο σημαντικά εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ τόσο στην Ευρώπη όσο και την Ασία. Ο Burevestnik (Stormbringer στα Αγγλικά) ή "Unstoppable", όπως ονομάστηκε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, είναι ένας διηπειρωτικός πυραύλος κρουζ που σχεδιάστηκε για να επιτεθεί σε διάφορους σημαντικούς στόχους του εχθρού, όπως θέσεις διοίκησης, βάσεις πυραυλικής άμυνας και ραντάρ. Πρόκειται για ένα νέο είδος στρατηγικών όπλων που δεν χρησιμοποιούν βαλλιστικές διαδρομές πτήσης στο δρόμο προς τον στόχο.

Ο κύριος σκοπός των νέων πυραύλων κρουζ είναι η καταστροφή των επιχειρησιακών βάσεων του πιθανού εχθρού και η εξουδετέρωση συστημάτων πυραυλικής άμυνας ή ομάδων πλοίων που βασίζονται σε πυραύλους με το Aegis Ballistic Missile Defense System.

Ο πυραύλος έχει διηπειρωτικό εύρος άνω των 10.000+ χιλιομέτρων (πιθανώς κοντά σε 20.000 χιλιόμετρα) και μπορεί να είναι εξοπλισμένος με πυρηνική κεφαλή.

Το βασικό στοιχείο του πυραύλου αυτού είναι μια μονάδα πυρηνικής ενέργειας που φέρεται να παρέχει μια διηπειρωτική εμβέλεια. Ο πυραύλος μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε τροχιά για να επιτύχει τον επιδιωκόμενο στόχο. Η πρώτη δοκιμαστική πυροδότηση του πυραύλου κρουαζιέρας του Burevestnik έγινε στα τέλη του 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail