Τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται με έναν… Ολλανδό Τζέιμς Μποντ, προβοκάτορα, ο οποίος στο τέλος διέφυγε!


Ολλανδός με διπλωματικό διαβατήριο ο οποίος κατηγορήθηκε – θα μπορούσαν να έχουν υποψίες όχι αβάσιμα, άγνωστο όμως αν υπάρχουν και στοιχεία – από τους Τούρκους ότι είναι μέλος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας, διέφυγε από την Τουρκία για την ασφάλειά του, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών στο RTL Nieuws.

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr
Χθες, πολλαπλές τουρκικές πηγές είχαν μεταδώσει ότι οι τουρκικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα για «Ολλανδό πράκτορα» της στρατιωτικής κατασκοπείας, με τα αρχικά Α.Ζ. (μην το θεώρησαν και ψευδώνυμο… μη σκέφτηκαν ότι είναι οπαδός της Αλκμάαρ ΑΖ67), ο οποίος είχε σταλεί για να συλλέξει πληροφορίες και «να κατασκευάσει αποδείξεις» σχέσεων της Τουρκίας με το αυτοαποκαλούμενο ως «ισλαμικό κράτος», το ISIS (Daesh).

Και με μόνο αυτό ως στοιχείο, είναι αρκετό για να μας πείσει ότι οι Τούρκοι θα ήταν πολύ ανήσυχοι, διότι οι ίδιοι γνωρίζουν πως δεν χρειάζεται πλέον κανείς να κατασκευάσει στοιχεία για να τεκμηριώσει σχέσεις των ισλαμιστών του Ερντογάν με τους αιμοσταγείς σφαγείς του ISIS.

Για να διέρρευσε το θέμα και για να ανακοινώθηκε πως διεξάγεται έρευα, χωρίς να παρουσιαστεί δέσμιος ο εν λόγω στα χέρια των τουρκικών αρχών, οι Τούρκοι πιθανότατα δεν τον συνέλαβαν ποτέ (δεν κατόρθωσαν…) και ο Ολλανδός κατόρθωσε να διαφύγει από την Τουρκία όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ της χώρας του.

Σαν πολλές δεξιότητες να έχει ο συγκεκριμένος… Οι δε Τούρκοι διαρρέουν ότι η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, η διαβόητη MIT, παρακολουθούσε τον Ολλανδό για ένα διάστημα. Εάν μάλιστα πρόκειται για επιχειρησιακό πράκτορα των ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίων έχει υπηρετήσει και στο Αφγανιστάν (ειδικών αποστολών… διπλωμάτης)

Οι τουρκικές αναφορές επιμένουν μάλιστα ότι πέραν της αποστολής του Ολλανδού να «κατασκευάσει» στοιχεία για σχέσεις με το ISIS και σκοπό τη δυσφήμιση της Τουρκίας στο εξωτερικό, ο Ολλανδός «διπλωμάτης» ασχολούνταν εκτεταμένα και με τις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο κουρδικό καντόνι Αφρίν στη βόρεια Συρία.

Το περιστατικό είναι απόλυτα ενδεικτικό του επιπέδου των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ολλανδία οι οποίες είναι σχεδόν ψυχροπολεμικές μετά από την περσινή προεκλογική περίοδο, πριν ακριβώς έναν χρόνο, όταν απαγορεύθηκε σε Τούρκους υπουργούς να εισέλθουν στην Ολλανδία για να προπαγανδίσουν το μήνυμα του Ερντογάν και την προ λίγου καιρού απόσυρση του πρεσβευτή της από την Άγκυρα…

Απορεί κανείς με τους Ολλανδούς πως ακόμα δεν έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για να προειδοποιήσουν τους πολίτες τους ότι αν βρεθούν στην Τουρκία για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένων και των διακοπών, θα μπορούσαν να βρεθούν σε απρόβλεπτες περιπέτειες, χωρίς να γνωρίζει μάλιστα κανείς πότε θα ξεμπλέξουν.

Το θετικό για την Ελλάδα είναι ότι πλέον δεν είναι η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την τουρκική παράνοια και τον… παρορμητισμό, άρα δεν θα είναι στη γωνία από φίλους και εταίρους, καθώς αντιλαμβάνονται πλέον από πρώτο χέρι, ότι η χώρα μας και οι πολίτες της ουδέποτε έπαθαν ομαδική παράκρουση μ τους Τούρκους, απλά αποτύπωναν τη δυσμενή πραγματικότητα που βιώνουν επί δεκαετίες.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...