Πάμε για ένα αιματηρό Στάλινγκραντ στην Αφρίν - Οι Κούρδοι αλλάζουν άρδην τακτική

Freepen.gr - Οι Κούρδοι αλλάζουν άρδην τακτική στο μέτωπο της Αφρίν αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους και τους τρομοκράτες του FSA μέσα στην ίδια την πόλη, κάτι που προδιαγράφει ένα πιθανό νέο αιματηρό Στάλινγκραντ.

Ο independent.co.uk σημειώνει την άποψη του Κούρδου βετεράνου διοικητή της YPG, Rojvan, που αναφέρει ότι ενώ μέχρι σήμερα οι Κούρδοι μάχονταν ως τακτικός στρατός με αεροπορική κάλυψη απέναντι στο ISIS, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν στρατηγική ανταρτών.

Οι Συροκούρδοι πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν μια υπαρξιακή απειλή. Πιστεύουν πως η Τουρκία θέλει να εξαλείψει όχι μόνο το θύλακα της Αφρίν αλλά το 25% της Συρίας που οι Κούρδοι ελέγχουν με την υποστήριξη των ΗΠΑ από το 2015. Μερικοί εκτιμούν ότι η ήττα θα σημαίνει την εθνοκάθαρση των Κούρδων από την Αφρίν, όπου αποτελούσαν πλειοψηφία. Επικαλούνται μια ομιλία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έγινε την επόμενη μέρα μετά την έναρξη της εισβολής, υποστηρίζοντας ότι «το 55% του Αφρίν είναι Αραβες, το 35% είναι οι Κούρδοι ... και το 7% περίπου είναι Τουρκμένιοι. [Στόχος μας] είναι να δώσουμε πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες της την Αφρίν». Υπάρχει μια υποψία μεταξύ των Κούρδων ηγετών ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα σουνιτικό μπλοκ βόρεια και δυτικά του Χαλεπίου, το οποίο θα βρίσκεται υπό άμεσο ή έμμεσο τουρκικό έλεγχο. 

Η αποστολή ενισχύσεων από το Ντέιρ Εζόρ στην πόλη της Αφρίν και η υπαρξιακή απειλή που αισθάνονται οι Κούρδοι προδιαγράφει μια μάχη που ίσως αποδειχθεί περισσότερο αιματηρή από εκείνη της Ράκκα ή του Χαλεπίου. 

Θα μπορούσαν βέβαια κάποιοι να σταματήσουν τον Ερντογάν...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail