Ραγδαίες εξελίξεις - Μόσχα σε ΗΠΑ: Θα χτυπήσουμε αν κινδυνεύσουν Ρώσοι στη Δαμασκό

Tu-22M3 long-range strategic bomber. © Ministry of defence of the Russian Federation / Sputnik
Freepen.gr - Η Μόσχα είναι έτοιμη να απαντήσει εάν απειληθούν ζωές των Ρώσων στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων πιθέσεων στη Δαμασκό, δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ μεταδίδει το RT.

"Υπάρχουν πολλοί Ρώσοι σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης Αντιτιθέμενων Πλευρών και [Ρώσων] στρατιωτών στη Δαμασκό και στις αμυντικές εγκαταστάσεις της Συρίας", δήλωσε ο Γκερασίμοφ.

Σε περίπτωση που οι ζωές ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού τεθούν σε κίνδυνο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν με κάποιο μέτρο τόσο στους «πυραύλους» όσο και στους «εκτοξευτές» τους.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσης ότι έχει πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες στη Συρία σκοπεύουν να οργανώσουν χημικές επιθέσεις εναντίον αμάχων για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Γερασίμοφ, έχουν ήδη στείλει «πολίτες» στην Ανατολική Γκούτα, οι οποίοι θα το «παίξουν» θύματα χημικών επιθέσεων. Τα μέλη των Λευκών Κρατών και των κινηματογραφικών συνεργείων είναι ήδη εκεί, επεσήμανε.

"Μετά την προβοκάτσια, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να κατηγορήσουν τις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης για τη χρήση χημικών όπλων", δήλωσε ο Gerasimov. Μετά από αυτό θα "παρουσιάσουν στη διεθνή κοινότητα τα αποκαλούμενα «αποδεικτικά στοιχεία» για τους φαινομενικά μαζικούς θανάτους πολιτών από τα χέρια της συριακής κυβέρνησης και "την υποστήριξη της, της ρωσικής ηγεσίας" συμπλήρωσε ο Γερασίμοφ.

Οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου ήρθαν σε απάντηση των όσων είπε η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ καθώς προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον θα αναλάβει δράση στη Συρία μόνη της αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν το πράξει αναφερόμενη στην επιβολή εκεχειρίας στην Γκούτα, όπου ο συριακός στρατός έχει απελευθερώσει πάνω από το 60% της περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail