Η ΕΣΤΙΑ αποκαλύπτει το βρώμικο σχέδιο της Τουρκίας για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς


Freepen.gr - Μια νέα πτυχή παρουσιάζει σήμερα στο κεντρικό της θέμα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ γύρω από το θρίλερ με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς τις τελευταίες ημέρες.

Η ιστορική εφημερίδα σημειώνει πως οι δύο αξιωματικοί πρόκειται να παραμείνουν αιχμάλωτοι της Τουρκίας μέχρι το Μάιο αφού τότε λήγει ο 18μηνος ανώτατος χρόνος προφυλάκισης των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για το πραξικόπημα στην Τουρκία. Μάλιστα χαρακτηρίζει τη σύλληψή τους ως καλά υπολογισμένη και ζυγισμένη.

Τότε, το ΣτΕ θα κρίνει την κύρια προσφυγή των οκτώ για την χορήγηση πολιτικού ασύλου, ωστόσο οι δικαστικοί φαίνονται απρόθυμοι να βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα.

Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, η Αγκυρα γνωρίζει πως αυτό είναι το χρονικό ορόσημο που έχει για να πιέσει για την παράδοση των 8 Τούρκων. Ως εκ τούτου ενεργοποιεί ως τελικό μέσο διεκδίκησης την πρακτική της ομηρείας, αφού έχει εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα. Αυτήν την πρακτικά τη χρησιμοποιεί και με άλλες χώρες, ώστε να λαμβάνει ανταλλάγματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail