Ο τσουρομαδημένος Τζόνσον είπε και μια αλήθεια ανάμεσα στα παραμύθια για τη Συρία

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε την Τετάρτη ότι ενώ ο Πρόεδρος του Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ μπορεί να φοβάται την τιμωρία για τους θανάτους πολιτών στη χώρα (προφανώς δεν υπάρχει πόλεμος στη Συρία και οι ισλαμιστές τρομοκράτες δεν ευθύνονται για το αιματοκύλισμα), το παλαιό σύνθημα του "Assad must go" είναι πλέον ανεδαφικό.

"Ο φόβος του κατηγορητηρίου είναι ίσως πιο ισχυρός από οτιδήποτε άλλο, αλλά το παλιό σύνθημα του "Assad must go" δεν είναι σίγουρα εκείνο που αποδίδει αυτήν την στιγμή", δήλωσε ο Johnson στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Βρετανικού Κοινοβουλίου, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει τρόπος για το Ηνωμένο Βασίλειο να επηρεάσει την αναχώρηση ή το κατηγορητήριο του Assad.

Ο Johnson πρόσθεσε ότι με τον Assad που ελέγχει σήμερα το 75 τοις εκατό του πληθυσμού και το 50 τοις εκατό της επικράτειας, υπάρχει "τεράστιο ποσό σφαγής που έρχεται ακόμα", οπότε το καλύτερο θα ήταν "να φτάσουμε στο τραπέζι στη Γενεύη και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία μιας νέας συνταγματικής διευθέτησης για τη Συρία"! Ο Βρετανός ΥΠΕΞ, πρωτοστάτης του Brexit που λάκισε όταν κέρδισε το δημοψήφισμα, εκτιμά ότι τις σφαγές στη Συρία δεν τις κάνουν οι τρομοκράτες αλλά ο στρατός της χώρας που μάχεται ενάντιά τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail