Ανεξέλεγκτη η Τουρκία: Θα χτυπήσει την Ιεράπολη, απειλεί με εισβολή στο Ιράκ και με πόλεμο Ελλάδα-Κύπρο!

φωτο: Ανατολή
Freepen.gr - Τους πάντες και τα πάντα απειλεί πλέον η Τουρκία όπως προέκυψε μετά τη μαραθώνια συνεδριάση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Εν αρχή η Αγκυρά ζητά από τις κουρδικές πολιτοφυλακές του YPG να αποχωρήσουν από την Ιεράπολη (Manbij) της Συρίας και να περάσουν ανατολικά του Ευφράτη, διαφορετικά θα προχωρήσει σε πολεμική επιχείρηση.

Η συνενδρίαση, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διήρκεσε τέσσερις ώρες και 20 λεπτά. Η επίσημη δήλωση αναφέρει ότι «η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ενημερώνεται ότι το YPG συνεργάζεται με τους τρομοκράτες της Daesh, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, όπως η εθνοκάθαρση»!

Η Τουρκία δηλαδή η οποία είχε οικονομικό νταλαβέρι με το ISIS και εξειδικεύεται στις εθνοκαθάρσεις, κατηγορεί τους Κούρδους.

Το Συμβούλιο επανέλαβε ότι η ιρακινή κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει τις δραστηριότητες του ΡΚΚ. διαφορετικά, η Τουρκία θα λάβει μέτρα για να σταματήσει τρομοκράτες στο έδαφος του Ιράκ. Με άλλα λόγια θα προχωρήσει σε μια εισβολή.

Η δήλωση έθιξε επίσης τις εντάσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο: "Ειδικότερα, οι κινήσεις της Ελλάδας που δεν έχουν θέση σε μια σχέση καλής γειτονίας παρακολουθούνται στενά και αποφασίστηκε και πάλι ότι τα συμφέροντα της Τουρκίας θα προστατευθούν με κάθε κόστος".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail