Μάζης: Η Τουρκία δημιουργεί πολλά μικρά άσφαιρα τετελεσμένα σε βάρος μας - Φοβάμαι μεγαλύτερο επεισόδιο έως το Πάσχα

Freepen.gr - Συναγερμό σήμανε ο καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα». Ο καθηγητής θεωρεί πως το συμβάν μόνο τυχαίο δεν είναι και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι περιμένει μεγαλύτερο επεισόδιο μέχρι το Πάσχα.

«Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει πολλά μικρά άσφαιρα τετελεσμένα τα οποία θα είναι εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Βλέπει έτσι τις αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης»,υπογράμμισε ο κ. Μάζης βλέποντας το ευρύτερο πλαίσιο των όλων όσων συμβαίνουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Εκτιμά επίσης ότι δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα ενώ η ανακοίνωση του ΓΕΣ δεν το ξεκαθαρίζει: «Η δήλωση του ΓΕΣ, έχει μέσα ένα ρήμα: ‘φέρεται’. Αυτό είναι πολύ περίεργο και είναι σαν να λένε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο πως βρέθηκαν από λάθος εκεί. Αυτό πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’όψιν μας. Όταν ο τουρκικός Τύπος έχει υιοθετήσει ένα ολόκληρο σενάριο σε όλη του την έκταση και βλέπουμε αυτό που ήταν ένα φαινόμενο ρουτίνας ξαφνικά να διογκώνεται, θα μου επιτρέψετε να σκεφτώ ότι μπορούμε να έχουμε μέχρι και επίπεδο ενέδρας. Γιατί συνάδει με την κλιμάκωση που κάνει η Τουρκία τους τελευταίους μήνες».

Επιπλέον έθεσε το εύλογο αντίστροφο ερώτημα τι θα είχε συμβεί είχαμε εμείς συλλάβει Τούρκους και σε πόση ώρα θα τους στέλναμε πίσω σχολιάζοντας παράλληλα ότι ο Ερντογάν θα κάλυπτε πλήρως τους Τούρκους Στρατιωτικούς, πράγμα που η Ελλάδα δεν το έκανε.

«Το περιστατικό αυτό καθεαυτό με προκαλεί να βάλω κάποιες ερωτήσεις. Είναι τυπικό περιστατικό; Όχι. Διότι δε θα ενεπλέκετο κατά δήλωσή της η Ουάσινγκτον στην επίλυσή του. Στα τυπικά περιστατικό ο Λευκός Οίκος αδιαφορεί. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχει προέκταση από την τουρκική πλευρά με φωτογραφίες ατιμωτικές για την Ελλάδα, ο σκοπός των Τούρκων, δεν είναι μια κοινή, τυπική περίπτωση. Δεν είναι η περίπτωση δύο φουκαράδων εφέδρων που οι οποίοι πήγαν και χάθηκαν. Όχι», πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail