Στο "κόκκινο" τα στελέχη στον Έβρο! Ένταση μέτρων και νεύρων

Αναδημοσίευση από: armyvoice.gr

Δύσκολες ημέρες περνούν τα στελέχη, ειδικά τα χαμηλόβαθμα στον Έβρο. Η παρατεταμένη ένταση των μέτρων που έχουν ληφθεί πολύ πριν το επεισόδιο με τη σύλληψη των στρατιωτικών και η διαφαινόμενη επέκτασή τους, έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους.

Η τουρκική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, με τις ασκήσεις κοντά στον ποταμό και την συμμετοχή μεγάλου αριθμού οχημάτων και προσωπικού, όπως ήδη είχε γράψει το Armyvoice.gr είχε επιφέρει αύξηση των μέτρων ασφαλείας στην ελληνική πλευρά. Τα περίπολα είχαν ήδη αυξηθεί σε συχνότητα, ενώ γίνονταν τακτικά ασκήσεις συναγερμού και εξετάζονταν πολλαπλά σενάρια.

Η έμφαση που δινόταν ήταν από το Διδυμότειχο και βορειότερα, καθώς εκεί εκτεινόταν η τουρκική δραστηριότητα.

Μετά το περιστατικό με την σύλληψη των δυο στρατιωτικών, η ένταση έχει αυξηθεί. Δεν είναι μόνο το συναισθηματικό μέρος για τους δυο συναδέλφους τους που είναι στις τουρκικές φυλακές, αλλά και το πρακτικό μέρος, με τις διαρροές για αύξηση του αριθμού των στρατιωτικών σε κάθε περίπολο.

Ήδη από χθες ξεκίνησε η κατάταξη της 2018 Β' ΕΣΣΟ, η οποία θα προσθέσει περίπου 600 νέους ανεκπαίδευτους όμως στρατιώτες, στην 16η Μεραρχία.

Μέχρι να εκπαιδευτούν για να είναι σε θέση να κάνουν κάποιες υπηρεσίες φύλαξης και να διευκολύνουν τα στελέχη που θα περιπολούν στην πρώτη γραμμή των συνόρων θα περάσει ένα διάστημα, το οποίο με την ένταση των μέτρων θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ιδιαίτερα για τα πιο χαμηλόβαθμα στελέχη.

Ας σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί νόμος για την καθιέρωση αμοιβής για νυχτερινές υπηρεσίες, δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα και από αυτή την πλευρά "ριγμένοι", όσοι καλούνται να σηκώσουν αυτές τις ημέρες στην πλάτη τους το βάρος της έντασης των ήδη υψηλών μέτρων ασφαλείας στη μεθόριο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...