Μόσχα: προειδοποιήσαμε τις ΗΠΑ να μην χτυπήσουν τη Δαμασκό - Είμαστε προετοιμασμένοι

© Flickr/ U.S. Department of Defense
Freepen.gr - "Έχουμε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι τα σχέδια επίθεσης στη Δαμασκό και σε θέσεις του συριακού στρατού πρέπει να απορριφθούν άνευ όρων. Κάθε τέτοια παράνομη χρήση δύναμης, παρόμοια με όσα συνέβησαν πριν από περίπου ένα χρόνο στη αεροπορική βάση Shairat, θα αποτελούσε πράξη επιθετικότητας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, όπως που ορίζεται από το σχετικό άρθρο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών " ανέφερε ο Ρώσος αν. ΥΠΕΞ Sergei Ryabkov.

Ο Ryabkov πιστεύει ότι εάν η κατάσταση στη Συρία και ιδιαίτερα την Ανατολική Γκούτα αλλάξει προς το καλύτερο, οι αντίπαλοι μιας ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης θα μπορούσαν να υποκινήσουν τη διεθνή κοινότητα, σαμποτάροντας τη διαδικασία αυτή, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας χημικά όπλα.

"Η κατάσταση στην Ανατολική Γκούτα έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο",

Ο Ryabkov επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν ήδη εγκαταλείψει την επικίνδυνη ζώνη. "Όλα αυτά, βεβαίως, εξευτελίζουν, με την αληθινή έννοια της λέξης, τους αντιπάλους της κυβέρνησης στη Δαμασκό · αναζητούν νέα προσχήματα για επιθέσεις εναντίον μας και στη Συρία».

"Σε αυτή την κατάσταση, φυσικά, είναι προφανείς οι προκλήσεις και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Οι προκλήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη σταδιακή χρήση χημικών όπλων από κυβερνητικά στρατεύματα".

Οι σταδιακές «χημικές επιθέσεις» θα συνεχιστούν στη Συρία καθώς προχωρούν τα Συριακά στρατεύματα, πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail