Γκεοργκιέφσκι: «Εμπλακήκαμε σε διπλωματική παγίδα από την Ελλάδα»

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος του VMRO, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, και πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, έγραψε στο προφίλ στο Facebook, ότι οι διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μεγάλη διπλωματική παγίδα.

«Έχω την αίσθηση ότι οι διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα εισήλθαν σε μια μεγάλη διπλωματική παγίδα. Πιστεύω ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στον Μάθιου Νίμιτς και αυτός να δίνει τις προτάσεις τις οποίες θα διαπραγματευθούμε», έγραψε ο Γκεοργκιέφσκι.

Τις απόψεις αυτές του Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσι σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής του SDSM, Γκεόργκι Σπάσοφ.

«Ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι να γνωρίζει ότι κανείς δεν αμφισβητεί τον ρόλο του Νίμιτς. Πρέπει να ξέρει ότι οι διμερείς συναντήσεις και συνομιλίες είναι μόνο μια προετοιμασία για τη συνέχιση των συνομιλιών υπό την αιγίδα του Νίμιτς. Πιθανόν, δεν βλέπει ότι πρόκειται για ένα στάδιο συνομιλιών και μια προσπάθεια να αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη των δύο πλευρών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις μέσω της διαμεσολάβησης του Νίμιτς».

«Ο Νίμιτς εξακολουθεί να είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων και είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την υποβολή των προτάσεων που θα απευθυνθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, εφόσον επιτευχθεί συναίνεση και από τις δύο πλευρές.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι στις απευθείας συνομιλίες δεν τίθεται καμία διπλωματική παγίδα, αλλά τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη επιδιώκουν να διώξουν την παγίδα του φόβου και να συζητήσουν ανοιχτά τους φόβους και τις στάσεις τους».

(Στοιχεία από lokalno.mk, republika.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...