Τουρκικά πολεμικά «κατέλαβαν» την «ελληνική» Οδησσό για να μετάσχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια. Για άλλη μια φορά η ελληνική διοίκηση προτίμησε τούρκικο φέσι και νατοϊκό μπερέ από ρώσικη σημαία


Τουρκικά στρατιωτικά πλοία «κατέλαβαν» την «ελληνική» Οδησσό - Τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού τελικά εισήλθαν στο λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία. Ελλιμενισμό έκαναν η φρεγάτα TCG Salihreis F-246, και η κορβέτα TCG Πριγκήπου F512.

Αναδημοσίευση από: dimpenews.com

Τα πλοία θα παραμείνουν στην Οδησσό μέχρι τις 2 Απριλίου καθώς θα λάβουν μέρος σε κοινές ασκήσεις με τον ουκρανικό στόλο (PASSEX τύπου). Οι ελιγμοί θα ονομάζονται « Sea Star ». Το Σάββατο και την Κυριακή τα πλοία θα είναι επισκέψιμα από τους κατοίκους της Οδησσού από τις 10 έως 12 και 14 έως 17 μ.μ.

Η άσκηση « Sea Star 2018 » είναι στρατιωτικά γυμνάσια του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, που διεξάγονται από τις 26 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2018 στη Μαύρη Θάλασσα και σε αυτή του Μαρμαρά. Στόχος τους είναι να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ναυτικού της Τουρκίας να αυξήσουν την ετοιμότητά τους, καθώς και να προωθήσουν τη στήριξη της ασφάλειας στη θάλασσα στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου.


 
 
 
 
 
 
 
 
Η Οδησσός είναι στη γραμμή αντιπαράθεσης στο Ντονμπάς μεταξύ ρωσώφιλων και δυτικόφιλου Κιέβου. Όταν κρινόταν η τύχη της πόλης αν θα συμπεριληφθεί με μάχες στο τμήμα που ανακύρηξε την αυτοδιάθεσή του η ελληνική πολιτεία κατέβαλε αγωνειώδεις προσπάθειες με ολόκληρες αποστολές για να την αποτρέψει στην υπηρεσία των νατοικοαμερικάνικων, ευρωενωσιακών επιταγών, οδηγιών. Οι πληροφορίες εκείνης της εποχής έφεραν το ελληνικό στοιχείο της Οδησσού να θέλει την ένταξή του στον φιλορωσικό τομέα και όχι στο νατοικό άξονα.

 Σήμερα όσοι επέλεξαν την υποδούλωση στο ΝΑΤΟ της Οδησσού πρέπει με ρίγη συγκινήσεως να ατενίζουν τα τούρκικα μπαιράκια στο λιμάνι μιας πόλης που διαδραμάτισε ιστορικό ρόλο στην αποτίναξη της οθωμανικής αυτοκρατορίας αφού εκεί ιδρύθηκε και η Φιλική Εταιρεία από τρεις εμπόρους τους (Σκουφά-Τσακάλωφ-Αναγνωστόπουλο).

Οδησσός όπου διαπράχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των ουκρανοναζί του Κιέβου όπου έκαψαν ζωντανούς 100 αντιφρονούντες φιλορώσους στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μεταξύ αυτών και έγκυων γυναικών.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.