Πνίγοντας ανθρώπινες ψυχές

TheDigitalArtist TheDigitalArtist - pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Απο το 2012 και μετά αρχίζει να αλλάζει ραγδαία ο πληθυσμιακός χάρτης της Ευρώπης. Ο "εμφύλιος" πόλεμος της Συρίας, που βέβαια κανείς δεν μπορεί να καταλάβει , τι σοι εμφύλιος είναι αυτός που πολεμούν μισθοφόροι και ξένες δυνάμεις συνεχίζεται για 6η χρονιά. Την ίδια χρονιά ξεκινάει και το προσφυγικό με χιλιάδες και εκατομμύρια ανθρώπους να κατακλύζουν την Ελλάδα, την Ιταλία και τέλος την Ευρώπη.

Είναι όμως όλοι αυτοί Σύριοι πρόσφυγες; Είναι άνθρωποι που έφυγαν απο τη Συρία για να γλυτώσουν απο τον πόλεμο; Φυσικά και όχι, υπάρχουν Σύριοι που έφυγαν για να γλυτώσουν πραγματικά τη ζωή τους , άλλοι που είδαν τον πόλεμο ως ευκαιρία για να ζήσουν όπως νομίζουν ευτυχισμένοι με τα ευρωπαϊκά επιδόματα, αλλοι φανταμενταλιστες ισλαμιστές που ελπίζουν να μεταφέρουν το τζιχάντ στην Ευρώπη.


Αλήθεια ο βεβαιωμένος τζιχαντιστής που έκοβε κεφάλια και του επιτράπηκε να φύγει με την οικογένεια του απο περιοχή που πολιορκούσε ο Ασαντ και οι Ρώσοι είναι πρόσφυγας ή όχι; Μήπως επειδή απο ανικανότητα δεν ταυτοποιείται στα σημεία υποδοχής και επειδή δεν κόβει κανένα κεφάλι στην Ελλάδα, δεν παραμένει εγκληματίας πολέμου ανάλογα με την ιονεσκική λογική κάποιων κυβερνώντων οτι κουμπούρι που δε φαίνεται, μπορεί να υπάρχει μπορεί και όχι.


Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Χιλιάδες, άλλοι συρρέουν απο όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής ανακατεμένοι με τους πρόσφυγες, μετανάστες στην ουσία που είτε με Συριακά πλαστά χαρτιά είτε σκίζοντας τα πραγματικά τους χαρτιά και δηλώνοντας πρόσφυγες προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αρχές των χωρών στις οποίες καταφθάνουν.


Αρωγοί τους δεκάδες ΜΚΟ ,που απαρτίζονται απο ανθρώπους που ζούν απο αυτή τη μεγάλη μπίζνα το προσφυγικό. Αν αύριο σταματούσε το προσφυγικό θα έπρεπε να εφεύρουν ένα νέο πόλεμο κάπου και πρόσφυγες αλλίως δε θα υπήρχαν πλέον ευρωπαϊκά κονδύλια για αυτούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είχαν κλείσει. Ανάμεσα σε αυτούς βέβαια μπορείς να συναντήσεις απο αγνούς ιδεολόγους εως σκληρούς παιδεραστές.


Απο κοντά αρωγός όλων αυτών η open society του γνωστού μας G.Soros . Οπως για παράδειγμα η JUMA στη Γερμανία που τα αρχικά της προέρχονται απο το jUng Muslimisch Aktiv (Νέος μουσουλμάνος ενεργός).


Οι άνθρωποι που φθάνουν στις χώρες υποδοχής συνήθως έχουν ακριβά κινητά που επιβίωσαν των σκληρών συνθηκών αντίθετα με τα χαρτιά τους και είναι οργανωμένοι τις περισσότερες φορές απο πρίν και γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και πως θα ζητήσουν άσυλο. Προξενεί απορία πως μέσα σε μια συμφορά ο άλλος αντί να ψάχνει πως θα καταφέρει να επιβιώσει, ψάχνει που θα φορτίσει το πολλές φορές πανάκριβο κινητό του.

Το έργο των υπηρεσιών υποδοχής της περισσότερες φορές είναι απο υποτυπώδες έως σχεδόν μηδαμινό στην πραγματική καταγραφή και διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών.

Θα μπορούσε να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος ταυτοποίησης με χαρτιά πρώτα , αν υπάρχουν και για τους υπόλοιπους έχοντας ανθρώπους απο τις περιοχές που υποτίθεται οτι προέρχονται. Φανταστείτε αντίστοιχα ο πόλεμος να είχε γίνει στην Ελλάδα και κάποιος που μιλάει σπαστά ελληνικά να δηλώνει οτι κατάγεται απο την Κρήτη απο τη Μακεδονία, απο την Αθήνα και όχι μόνο να μη γνωρίζει βασικά πράγματα για την περιοχή που ζούσε, όχι μόνο να μη γνωρίζει τη ντοπιολαλιά της περιοχής αλλά να μιλάει σπαστά ελληνικά και να δηλώνει έλληνας πρόσφυγας και το πιό ωραίο την ευθύνη για την εξακρίβωση να την έχει ένας Γερμανός ή ενας Βέλγος που μιλάει σπαστά ελληνικά.

Φυσικά οταν τα μοτο της κυβερνητικής μεταναστευτικής πολιτικής ξεκινούν απο το "ποια σύνορα; ¨Εχει μήπως σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε" και καταλήγουν στα "το πρωί λιάζονται οι πρόσφυγες" και το "εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο" καταλαβαινετε τι συμβαίνει. Εχουν κλείσει στην ουσία πονηρά το μάτι εδω και 3 χρόνια και λένε εδώ είμαστε ελάτε.




Ηθικός αυτουργός στους πνιγμούς του Αιγαίου είναι η κάθε κυβερνηση που τους συντηρεί. Μη γελιόμαστε. ¨Οσο δεν κόβονται οι διόδοι παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη, τόσο θα συνεχιζονται οι πνιγμοί, αποτέλεσμα είτε της κακοκαιρίας είτε της πολιτικής των λαθροδιακινητών.

Ενα άλλο θέμα που δεν έχει θιγεί είναι τι γίνεται με αυτούς που καταφέρνουν να μείνουν τελικά. Αντί να υπάρξει μια τιτάνια προσπάθεια ενταξης στις τοπικές κοινωνίες , πράγμα που είναι πολύ δύσκολο όπως θα εξηγήσω παρακάτω, το προσπαθούν με αποσπασματικά μέτρα δωρεάν στεγασης και διατροφής και ενος μηναιου επιδόματος.

Ο πρόσφυγας , ο μετανάστης αλλά και ο άνεργος μοιράζονται με τον ακόμη εργαζόμενο και φορολογούμενο τις ίδιες παροχές που συνεχως υποβαθμίζονται ποιοτικά γιατί φυσικά δεν είναι δυνατόν να μοιράζεις μια πιτα που συνεχώς συρρικνώνεται σε ολοένα και περισσότερα κομμάτια και όλοι να χορταίνουν ενώ το αφορολόγητο προβλέπεται να πέσει δραματικά σε ποσά που για πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ κάτω απο το όριο της φτώχειας, αλλά όχι όμως για την Ελλάδα που θα τα φορολογεί.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500201656

Αλήθεια ποιος θα καταφέρει να πείσει τον πρόσφυγα ή τον μετανάστη που είναι εγκλωβισμένος στη χώρα, οτι θα πρέπει να μάθει μια δύσκολη γλώσσα, να προσαρμοστεί σε έναν τρόπο ζωής διαφορετικό απο τον δικό του, να εκπαιδευτεί ωστε να μπορεί να διεκδικήσει μια θέση απασχόλησης και στη συνέχεια να ενταχθει αρχικά στο ανθρώπινο δυναμικό των 1.000.000 και πλέον ανέργων που προσπαθεί να βρει μια δουλειά να ξεγελάσει την πείνα του; ¨Η μήπως θα δώσουν προτεραιότητα στις προσλήψεις τους στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα, σε βάρος των υπολοίπων , κατα παράβαση του Συντάγματος (που οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει σουρωτήρι);

Αυτός που παίρνει το επίδομα των 400 ευρώ και απολαμβάνει δωρεάν στέγασης χωρίς να εργάζεται για ποιον ακριβώς λόγο να θεωρεί οτι είναι τυχερός αν τα χάσει στο μέλλον και αγωνίζεται για εναν μισθό φιλοδώρημα πληρώνοντας απο την τσέπη του για όλα του τα έξοδα;

Αυτός που θα πάρει την ελληνική ιθαγένεια (προσέξτε εμείς είμαστε large και αντί υπηκοότητες μοιράζουμε ιθαγένειες), κάποιοι μιλάνε ακόμα και για 800.000 ιθαγένειες με διαδικασίες εξπρές θα έχει το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης στην Ε.Ε. Πιστεύετε θα συνεχίσει η χώρα μας μετά απο αυτό να ανήκει στη ζώνη Σέγκεν; ¨Η οτι στην προσπάθεια τους να προστατευθούν τα υπόλοιπα κράτη αναστείλουν την ιδιότητά μας ως μέλους;

Θα κλείσω εδώ το μεγάλο αλήθεια σημερινό άρθρο μου γυρνώντας πίσω στο θλιβερό γεγονός του πνιγμού για μια ακόμα φορά δεκάδων ανθρώπων και θα σας ζητήσω να μην εστιάσετε τη σκέψη σας μόνο σε αυτό, αλλά και στους συγκεκριμένους μηχανισμους που τον δημιουργησαν. Μόνο αν υπάρξει πίεση για μεγαλύτερη αυστηρότητα στις ταυτοποιήσεις και στις ποινές για τους λαθροδιακινητές, θα σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες ροές και οι πνιγμοί στο Αιγαίο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail