Σκόπια: Μαθητές από πέντε πόλεις διαδήλωσαν στο Στιπ για το όνομα και την αλβανική γλώσσα

Μαθητές του πανεπιστημίου «Γκότσε Ντέλτσεφ-Στιπ» διοργάνωσαν διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της πόλης Στίπ, «Σλόμποντα» και σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές από πέντε πόλεις της χώρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με τους σπουδαστές η διαμαρτυρία δεν υποστηρίζεται από κανένα κόμμα ή ένωση αλλά διοργανώθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές που αντιδρούν στην καθιέρωση της διγλωσσίας στη χώρα και στην αλλαγή του ονόματος του κράτους.




«Ο σπουδαστής Σάσο Κιρόσκι, ένας από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση δήλωσε ότι ως μαθητής ήθελε να ανακαλύψει την ιστορία της ‘Μακεδονίας’ και την ταυτότητα μας: Είμαι φοιτητής αρχαιολογίας και γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία της ‘Μακεδονίας’. Μαζί μας υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται το όνομα και την πατρίδα μας. Είναι μια εκδήλωση για τη διατήρηση της ταυτότητας της ‘Μακεδονίας’ και δεν υποστηριζόμαστε από κανένα κόμμα ή φορέα. Ο λαός ξεσηκώνεται μόνος για να υπερασπισθεί τη 'Μακεδ‘νία'», είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα.

(Στοιχεία από makfax.com.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...