Ραγδαίες εξελίξεις - Τραμπ: Σύντομα φεύγουμε από τη Συρία! Ας αναλάβουν "άλλοι"

© AP Photo/ Pablo Martinez Monsivais
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία "πολύ σύντομα" και "αφήστε τους άλλους ανθρώπους να αναλάβουν".

"Θα βγούμε σύντομα από τη Συρία, ας το φροντίσουν οι άλλοι," είπε ο Trump κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οχάιο. Υπάρχουν περίπου 2.000 αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Το ποιοι είναι οι άλλοι, δε διευκρινίστηκε.

«Χτυπήσαμε το ISIS [υποτίθεται]. Θα βγούμε σύντομα από τη Συρία. Αφήστε τους άλλους να αναλάβουν τώρα. Πολύ σύντομα, σύντομα, βγαίνουμε. Θα έχουμε 100 τοις εκατό του χαλιφάτου, όπως το αποκαλούν - μερικές φορές αναφέρεται ως γη. Το παίρνουμε όλοι πίσω - γρήγορα, γρήγορα", είπε ο Trump σε ένα πλήθος που φώναζε.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι εννοούσε λέγοντας τα παραπάνω για τη "γη". Οι συριακές και ρωσικές κυβερνήσεις χαρακτηρίζουν σταθερά την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία ως "παράνομη".

Η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert όταν ρωτήθηκε σχετικ, δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερη.

Ο Trump δήλωσε στο Οχάιο ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει τρις στην ανοικοδόμηση άλλων χώρων ενώ οι υποδομές εντός συνόρων είναι σε απελπιστική κατάσταση.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail