Σε εξέλιξη Υβριδικός Πόλεμος από την Τουρκία - Το ερώτημα δεν είναι «αν» αλλά πότε η «Σύγκρουση»

Σε εξέλιξη Υβριδικός Πόλεμος από την Τουρκία

Το ερώτημα δεν είναι αν η Τουρκία με την στρατηγική της επιθετικότητα, μας οδηγεί σε σύγκρουση, αλλά το πότε αυτό θα συμβεί τελικά, λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας Γιώργος Φίλης, στο Ράδιο 98,4.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει αλλάξει ταχύτητα και δεν αμφισβητεί απλά την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτονόητα θέματα εθνικής κυριαρχίας, αλλά ευθέως προκαλεί ποντάροντας στον κατευνασμό που ακολουθούσε η ελληνική πλευρά, για να κερδίσει και νέα τετελεσμένα , λέει ο καθηγητής γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης. 

Κατά τον ίδιο, μόνο με ισοδύναμη ενέργεια η Ελλάδα θα στείλει το μήνυμα στην Τουρκία, ότι πλέον η στρατηγική μας είναι αυτή της ισχυρής αποτροπής. Επίσης σημείωσε με νόημα ότι το παιχνίδι με το Καστελόριζο και την Κύπρο, δεν είναι απλό και πλέον η Ελλάδα πρέπει να οργανώσει πειστική αντίδραση, με συμμαχίες ουσίας και στρατηγική απόφαση να μην δεχτεί άλλες υποχωρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail