Η απάντηση Καμμένου για το τουρκικό γεωτρύπανο επιβεβαιώνει αυτό που όλοι φοβόμαστε

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων toy ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββα Αγγελίδη, ο πρώτος δήλωσε για το τουρκικό γεωτρύπανο:

«Εύχομαι στους Τούρκους καλορίζικο το νέο γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα και στη δική τους ΑΟΖ. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις έρευνές τους. Από εκεί και πέρα, αν αγόρασαν ένα γεωτρύπανο προκειμένου να προκαλέσουν πάλι τη διεθνή κοινή γνώμη, να αμφισβητήσουν το διεθνές δίκαιο, τους θυμίζουμε ότι αυτή την υπόθεση της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου μας - και εδώ αλλά και στην Κύπρο - την εγγυάται η διεθνής κοινότητα. Εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε αυτά τα πρότζεκτ. Είναι εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ισραήλ, την Κίνα, χώρες της Ασίας. Αν έχουν σκοπό να προκαλέσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ακόμα μια φορά, πιστεύω ότι θα ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση. Όσον αφορά τη θέση μας για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, θα σας το πω στα κυπριακά ότι δεν φοβούμαι κανέναν «γιατί σιέπει την που τ’ άψη ο Θεός μου. Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη». 

Πολύ φοβόμαστε ότι η απάντηση του Πάνου Καμμένου επιβεβαιώνει αυτό που όλοι πιθανολογούμε. Έχουμε στηρίξει την υπεράσπιση της κυπριακής ΑΟΖ στις εταιρείες, την Ε.Ε., την Κίνα, το Ισραήλ και χώρες της Ασίας.

Στην περίπτωση του Οικοπέδου 3 και της περικύκλωσης του SAIPEM 12000 της ΕΝΙ δεν είδαμε καμία από αυτές τις εγγυήσεις, ούτε τους στίχους του υπουργού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail