Τελικά υπερέχουμε γονιδιακά από τους άλλους λαούς ή μας αρέσουν τα παραμύθια;

Αναδημοσίευση από: ptisidiastima.com

Μπορεί εκ πρώτης όψεως το παρόν θέμα να φαίνεται άσχετο με τη συνήθη θεματολογία της Π&Δ, αλλά θεωρούμε πως ως λαός που πρακτικά «εφηύρε» τη κριτική σκέψη, είναι προσβολή και αποπροσανατολισμός να τρώμε αμάσητα τα παραμύθια που σερβίρουν ορισμένοι κύκλοι περί «ανωτερότητας», τη στιγμή που τα πραγματικά προβλήματα μένουν στο απυρόβλητο.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα εκατοντάδες που κυκλοφορούν.


Στην αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρεται από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο πως ο Ιχώρ είναι το αίμα των θεών και των αθανάτων. Θεωρούταν ότι είναι χρυσό στο χρώμα, καθώς και θανάσιμα τοξικό για τους θνητούς. Η μυθολογική αναφορά στον Ιχώρ έφτασε ως τις μέρες μας με κάποιους να θεωρούν πως οι Έλληνες τον κληρονόμησαν μέσω των αρχαίων προγόνων.

Ο μύθος της ελληνικής ανωτερότητας, περιστρέφεται γύρω από τον επονομαζόμενο «Ιχώρ», αλλιώς γνωστό ως γονίδιο Ε. Τα ακροδεξιά (συνήθως) κέντρα που διακινούν αυτό το μύθο, έχουν τακτοποιήσει το γονίδιο Ε με την απλοομάδα E1b1b του Υ χρωμοσώματος.


Η απλοομάδα E1b1b (παλαιότερα γνωστή ως E3b) αντιπροσωπεύει την τελευταία μεγάλη απευθείας μετανάστευση από την Αφρική στην Ευρώπη. Θεωρείται ότι πρωτοεμφανίστηκε στο Κέρας της Αφρικής (Σομαλία και Αιθιοπία) πριν από περίπου 26000 χρόνια και διαχύθηκε στην Βόρεια Αφρική και την Εγγύς Ανατολή κατά τη διάρκεια της Ύστερης Παλαιολιθικής και της Μεσολιθικής Περιόδου. Οι γενεαλογίες E1b1b είναι στενά συνδεμένες με την διάδοση των Αφροασιατικών γλωσσών. Πιο πρόσφατη χρονολόγηση την τοποθετεί μεταξύ 13.400 και 18.500 ΠΚΧ.

Κατανομή του E1b1b

Στην Ελλάδα, η συχνότητα κυμαίνεται μεταξύ 10-40% ανάλογα τη περιοχή με μέσο όρο το 21%. Υψηλή συχνότητα βλέπουμε στα Βαλκάνια και τη νότιο Ιταλία. Στην Αφρική όμως είναι πολύ υψηλότερη. 80% στο Μαρόκο και τη Σομαλία, 40-80% στην Αιθιοπία, 70% στη Τυνησία, 60% στην Αλγερία και 40% στην Αίγυπτο.
Γίνεται εύκολα κατανοητό πως το E1b1b (ο Ιχώρ σύμφωνα με κάποιους) είναι περισσότερο κοινό στη βόρειο Αφρική απ’ ότι στην Ελλάδα, γεγονός που καταρρίπτει τον ισχυρισμό πως πρόκειται για το γονίδιο «Έψιλον» που αντιπροσωπεύει το σημάδι της ιδιαιτερότητας του ελληνικού DNA.

Το ερωτήμα λοιπόν που τίθεται, είναι εάν σαν λαός θα συνεχίσουμε να επαναπαυόμαστε με λαϊκιστικά-ελλαδεμπορικά παραμύθια, ή θα τα ξεπεράσουμε και κοιτάξουμε στα μάτια τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν-απειλούν σε εσωτερικό και εξωτερικό;
Κοινοποιήστε:
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...