Πεθαίνει ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος στον κόσμο

φωτο: @Ol Pejeta
Freepen.gr - Πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν τους βόρειους λευκούς ρινόκερους από τότε που έφτασαν στο Ol Pejeta το 2009, ωστόσο ο Sudan, ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος στον πλανήτη, αρχίζει να δείχνει σημάδια σοβαρής ασθενείας.

Στην προχωρημένη ηλικία των 45 ετών, η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται και το μέλλον του προδιαγράφεται δύσκολο. Στο τέλος του 2017, ο Sudan ανέπτυξε μια δυσάρεστη λοίμωξη που σχετίζεται με την ηλικία στο πίσω δεξί πόδι του.

Αντιμετωπίστηκε αμέσως από μια ομάδα κτηνιάτρων από όλο τον κόσμο και ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία, θεραπεύοντας γρήγορα τη λοίμωξη. Συνέχισε τις κανονικές συνήθειες μετακίνησης και αναζήτησης τροφής από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Φεβρουαρίου, με τη συμπεριφορά και τη γενική του δραστηριότητα να βελτιώνονται σημαντικά.

Πρόσφατα, μια δευτερεύουσα και πολύ βαθύτερη λοίμωξη ανακαλύφθηκε πίσω από την αρχική. Ο Sudan υποβάλλεται σε θεραπεία αλλά αυτή η λοίμωξη παίρνει περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει, παρά τις καλύτερες προσπάθειες της ομάδας του κτηνιάτρων που του δίνουν 24ωρη φροντίδα.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν το Sudan να ανακτήσει την υγεία του. Ωστόσο όπως σημειώνει το Ol Pejeta και καθώς ο Sudan θεωρείται ήδη υπέργηρος, οι άνθρωποι του Οργανισμού δεν σκοπεύουν να τον αφήσουν να υποφέρει άσκοπα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail