Η Τουρκία έχει ήδη αρχίσει τον πόλεμο

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Φίλοι μου, το εδώ φοβισμένο πολιτικό σύστημα, χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Τουρκίας ως τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Θράκη. Έχω την αίσθηση ότι δεν λέει την αλήθεια ή έστω εκτιμά εντελώς λάθος ότι οι ενέργειες των Τούρκων είναι απλές προκλήσεις.

Ο Ερντογάν έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Καθημερινά, με διάφορες καλοσχεδιασμένες ενέργειες προχωράει βήμα βήμα κερδίζοντας συνεχώς κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας. Όποιας τέλος πάντων μας άφησαν ακόμα οι δανειστές.

Δεν κάνει απλά προκλήσεις, προχωράει κανονικά εντός των ελληνικών συμφερόντων, ενώ ταυτόχρονα είναι πανέτοιμος για έναν σκληρό πόλεμο. Με τις ενέργειες αυτές στην ουσία πετάει το “μπαλάκι” στην ελληνική πλευρά για την έναρξη ενός θερμού επεισοδίου, ώστε να αιτιολογήσει τον επίσημο πόλεμό του. Ήδη όλος ο διεθνής τύπος, με προεξάρχοντα τον γερμανικό, μιλάει για διαφιλονικούμενες περιοχές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προετοιμάζοντας τη διεθνή κοινή γνώμη για μια πολεμική σύγκρουση, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιος είναι υπαίτιος.

Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Γνωρίζει πως αν κάνει το πρώτο κτύπημα στις φαινομενικά προκλητικές ενέργειες του Ερντογάν, τότε θα φορτωθεί τη σύγκρουση που θα επακολουθήσει. Μάλλον φοβάται ότι θα υποστούμε ενδεχομένως ήττα και θα πληρώσουμε και αποζημιώσεις από πάνω, όπως πάθαμε το 1897. Έχει λοιπόν "μαρμαρώσει" από φόβο και δεν προβαίνει τουλάχιστον σε διπλωματικές ενέργειες.

Μια αποφασισμένη ελληνική κυβέρνηση θα έκανε δύο πράγματα: Αφενός θα προετοίμαζε τον στρατό για ολοκληρωτικό πόλεμο και αφετέρου να περνούσε πρώτη αυτή σε διπλωματική αντεπίθεση σπάζοντας τα νεύρα του Ερντογάν. Για παράδειγμα θα μπορούσε να θέσει αμέσως veto για τις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας στην ΕΕ, εάν δεν συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα να απειλήσει veto τόσο για τους προστατευόμενους της Τουρκίας Σκόπια και Αλβανία για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ακόμα, ως έσχατο μέτρο, θα μπορούσε να εκδώσει NAVTEX με την οποία να δέσμευε ολόκληρο το Αιγαίο για αρκετό χρόνο, αποκλείοντας εντελώς την Τουρκία, ώστε να την προκαλέσει να κάνει την πρώτη κίνηση.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο, πρώτον θα τραβούσαμε πάνω στο ελληνοτουρκικό θέμα τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας, δεύτερον θα δείχναμε απόλυτα αποφασισμένοι, τρίτον θα αναγκάζαμε ΕΕ και ΗΠΑ να αναμιχθούν και τέταρτον θα σπάζαμε τα νεύρα του Ερντογάν ώστε να προκληθεί να κάνει το πρώτο κτύπημα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα αντίθετα, πήγε και ψήφισε στον ΟΗΕ υπέρ της Τουρκίας και εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, προκειμένου να κάνει τον καλό υποτακτικό στον Ερντογάν. Ταυτόχρονα τον κάλεσε εδώ δουλοπρεπώς για να τον βγάλει από την διεθνή απομόνωση, πιστεύοντας ότι θα τον εξευμενίσει ενώ αυτός ήρθε και με θράσος εντός του προεδρικού μεγάρου έθεσε θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης.

Όχι φίλοι, δεν εξευμενίζουμε τους Τούρκους με τέτοιες πολιτικές ανοησίες. Ο Τούρκος καταλαβαίνει μόνο από πολεμική ισχύ και αν λοιπόν θέλουμε ειρήνη με τον Τούρκο, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε σκληρά μαζί του.

ΥΓ. Όταν χθες το άρθρο αυτό είχε ανέβει πρώτα στο fb ακόμα δεν ήταν γνωστή η ΝΟΤΑΜ που τελικά εκδόθηκε. Η κυβέρνηση επέλεξε την πιο επικίνδυνη λύση. Αντιλαμβάνεστε πιστεύω όλοι πως αν δεν μπορέσει να υποστηρίξει πολεμικά τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε, τότε απλά θα καταλήξουμε κράτος της "καρπαζιάς" και της διεθνούς χλεύης, παιδική χαρά των Τούρκων.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...