Προϋπολογισμός της ΕΕ: δαπάνες και εισφορές από τα κράτη μέλη - Πόσα πληρώνει η Ελλάδα

Πόσα ξοδεύει η ΕΕ σε κάθε χώρα και από πού προέρχονται τα χρήματα; Μάθετε περισσότερα μέσα από το γράφημά μας, με τα στοιχεία της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της Επιτροπής για το 2016.Ο Ευρωπαίος φορολογούμενος πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πού πηγαίνουν οι δαπάνες και από που προέρχονται τα κονδύλια της ΕΕ. Στόχος της εφαρμογής μας είναι ακριβώς να κάνει πιο κατανοητή τη λειτουργία του μακροπρόθεσμου και του ετήσιου προϋπολογισμού της Ένωσης τοποθετώντας τα κονδύλια κάθε χώρας στην ευρωπαϊκή τους διάσταση.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι τα πλέον πρόσφατα, όπως δημοσιεύτηκαν στην Οικονομική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2016. Τα ποσοστά αφορούν τα ποσά που δαπανήθηκαν σε καθ’ ένα από τα 28 κράτη μέλη. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν εκτός των συνόρων της ΕΕ, για παράδειγμα στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες καθώς και στις γείτονες χώρες, δεν έχουν ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό των ποσοστών που αναγράφονται.

To 2016, ήταν το τρίτο έτος του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού 2014-2020 της ΕΕ, που είναι μικρότερος από τον προηγούμενο. Το βάρος των δαπανών για την έρευνα αυξάνεται σταδιακά από 10% σε 12%, ενώ η συμμετοχή της περιφερειακής πολιτικής και της γεωργίας μειώνονται από 82% σε 78%.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail