Αλβανία: Αντίδραση Σαλί Μπερίσα στις πτήσεις σερβικών αεροσκαφών στο Πρέσεβο


Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, αντέδρασε στις αναφερόμενες ειδήσεις ότι τα σερβικά μαχητικά αεροπλάνα έκαναν χαμηλές πτήσεις στο Πρέσεβο (νότια Σερβία) κοντά στο Κοσσυφοπέδιο.

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Ο Μπερίσα που γράφει σχεδόν καθημερινά τις απόψεις του στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρεται σε ‘τρομοκρατία του Βελιγραδίου’.

Σημειώνει ότι πρόκειται για σενάριο τρομοκράτησης του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τονίζει ότι η άσκηση χαμηλών πτήσεων παραβιάζει τη συμφωνία ΝΑΤΟ με το Βελιγράδι για την Κοιλάδα του Πρέσεβο.

«Αγαπητοί φίλοι, σε μια ανοιχτή σύγκρουση ο πρόεδρος της Σερβίας μετά τη μικρή πρόκληση, στέλνοντας παράνομα στη Μιτρόβιτσα τον υπερεθνικιστή Μάρκο Τζούριτς και τη νόμιμη σύλληψή του από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, αποκαλύφθηκε σήμερα το σενάριο σύγκρουσης στο Πρέσεβο.

Για να τρομοκρατήσει τον άμαχο αλβανικό πληθυσμό της Κοιλάδας του Πρέσεβο, πραγματοποίησε ασκήσεις χαμηλών πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών, παραβιάζοντας κατάφωρα τη συμφωνία του ΝΑΤΟ με το Βελιγράδι στην Κοιλάδα το Πρέσεβο.

Καταδικάζοντας με αυστηρότητα αυτήν την πραγματική πράξη τρόμου στους Αλβανούς του Πρέσεβο, με σαφείς αποσταθεροποιητικές προθέσεις, καλώ τους Αλβανούς του Πρέσεβο να παραμείνουν σταθεροί στην θέση τους, παρά τις επαίσχυντες προκλήσεις του Βελιγραδίου, θα έχουν αναπόφευκτα τη μοίρα όλων των τυφλών, υπερεθνικιστικών πράξεων του παρελθόντος!

(Στοιχεία από balkanweb.com)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...