Νόμος Κατρούγκαλου: το τέλος των μνημονιακών πολιτικών

bella67 - pixabay
Του Son Ofeon

Για κάθε ποτήρι, που γεμίζει σταδιακά, υπάρχει μία κρίσιμη σταγόνα, που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Για το τρέχον πολιτικό σύστημα, η σταγόνα αυτή είναι η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Υποτίθεται ότι η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου για το σύνολο των χορηγούμενων σήμερα συντάξεων.

Το ποσό των συντάξεων, που καταβάλλονται, θα παραμείνει στο σημερινό ύψος του μέχρι την αρχή του 2019.

Ως τώρα τα ΜΜΕ της διαπλοκής σας διαβεβαίωναν ότι , αν το ύψος της σημερινής σύνταξης είναι υψηλότερο από το ποσό, που προκύπτει από τον επανυπολογισμό, η διαφορά θα καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ,αν αυτή η διαφορά είναι θετική και μεγαλύτερη από το 18% της σημερινής σύνταξης, η σύνταξη θα μειωθεί ως και 18% το ανώτερο και το υπόλοιπο θα θεωρηθεί ως προσωπική διαφορά.

Στο παρελθόν, πλήρη σύνταξη έπαιρνε κάποιος και με 30 και με 35 συντάξιμα χρόνια .

Τώρα η πλήρης σύνταξη χορηγείται πλέον με 40 συντάξιμα χρόνια.

Οι παραπάνω δύο ευνοικότερες περιπτώσεις, θα δουν μειώσεις 17,43% και 9,9% αντίστοιχα, οπότε η προσωπική διαφορά ουσιαστικά θα μηδενισθεί για την πλειοψηφία των κανονικών συνταξιούχων με τις μεγαλύτερες συντάξεις.

Η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη για όλους τους υπόλοιπους ευνοημένους, που έχουν βγει με λιγότερα χρόνια.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι συντάξεις αναμένονται να μειωθούν σχεδόν για όλους από 9,9% έως και 18% και η προσωπική διαφορά θα συνεχίσει να καταβάλλεται μόνο σε όσους έφυγαν με λιγότερα από 30 χρόνια και για άγνωστο χρόνο μέχρι την τελική εξάλειψη της με πολιτική βούληση.

Αυτή η εξέλιξη θα εξαγριώσει από τις αρχές του 2019 το σύνολο των συνταξιούχων, που θα αντιληφθεί έμπρακτα την κοροιδία της “προσωπικής” διαφοράς.

Στα τέλη Μαίου 2019 θα γίνουν προγραμματισμένα οι ευρωεκλογές και το σημερινό πολιτικό σύστημα θα αντιμετωπίσει το εκλογικό κόστος των επιλογών του.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε με σταυρό και δεν μπορούν να αναβληθούν μακρύτερα του Σεπτεμβρίου του 2019.

Το πι0 λογικό αποτέλεσμα θα είναι να γίνουν και αυτές ως τα τέλη Μαίου 2019 , για να μην προκύψουν άσχημες καταστάσεις για τους κυβερνώντες από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Διευκρινίζω ότι μία πιθανή καθολική αντίδραση των συνταξιούχων ψηφοφόρων θα μπορούσε να είναι η στάση πληρωμών των φόρων και η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Για να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο, οι κυβερνώντες θα αναγκασθούν να ενεργοποιήσουν τη μείωση του αφορολόγητου από τις αρχές του 2019 και όχι από το 2020.

Ο φόρος στα εισοδήματα των συνταξιούχων προεισπράττεται και έτσι οι πολιτικοί νομίζουν ότι το πρόβλημα δεν θα είναι σοβαρό.

Κάνουν όμως μεγάλο λάθος στους υπολογισμούς τους.

Μία παρόμοια κίνηση θα αυξήσει τον παρακρατούμενο φόρο εισοδήματος των μη προνομιούχων μισθωτών, που αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Αν και αυτοί δεν αντιδράσουν με στάση πληρωμών φόρων και λογαριασμών κοινής ωφέλειας, θα περιορίσουν αντίστοιχα το τζίρο των αγορών τους.

Τελικό αποτέλεσμα θα είναι η γενικότερη κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, αλλά και πρόβλημα ρευστότητας σε μεγάλο τμήμα της αγοράς.

Το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει μόνο δύο επιλογές για να γλυτώσει την εκλογική καταστροφή.

Είτε θα κάνουν εκλογές φέτος, είτε δεν θα εφαρμόσουν καθόλου το νόμο Κατρούγκαλου, με συνέπεια να εξαγριώσουν τους δανειστές.

Η δεύτερη επιλογή ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή, καθώς οι δανειστές στη συνέχεια δεν πρόκειται να μας ξαναδώσουν κάποια βοήθεια ή δόση, ούτε θα μας μειώσουν καθόλου το χρέος.

Η Ευρωβουλή μετά το Μάιο του 2019 θα γεμίσει με ευρωσκεπτικιστές, η Μέρκελ θα χάσει εκλογικό έδαφος στη Γερμανία και η Ιταλία θα φλερτάρει με την έξοδο από το ευρώ.

Η Βρετανία αποχωρώντας χωρίς συμφωνία με την ΕΕ, θα στερήσει το κοινοτικό προϋπολογισμό από έσοδα 12 δις ευρώ τουλάχιστον, που θα πρέπει να μεταμορφωθούν σε περικοπές δαπανών ή να κατανεμηθούν αναλογικά στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Θα είναι πολύ δύσκολο σε ένα παρόμοιο σκηνικό να ψηφίζονται εγκρίσεις για μνημόνια για την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα επιδιώξει χρηματοδότηση από τις ξένες αγορές και πιστεύει ότι θα μπορέσει να έχει εξασφαλίσει ως τότε ένα χρηματοδοτικό μαξιλάρι ως και 20 δις ευρώ.

Οι υπολογισμοί αυτοί πάσχουν σοβαρά, γιατί οι αγορές ομολόγων δεν θα είναι σταθερές αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Τα επιτόκια αναμένεται να τσιμπήσουν προς τα πάνω , καθώς η κερδοφορία πολλών κλάδων εξαγωγικών δραστηριοτήτων διεθνώς θα επηρεασθεί από την εισαγωγή δασμών έως και 30% και θα προκύψουν αναμενόμενα και κάποιες μεγάλες διεθνείς χρεοκοπίες.

Οι ΗΠΑ ήδη έκαναν την αρχή με την επιβολή δασμών στο χάλυβα και στο αλουμίνιο.

Η απάντηση των υπολοίπων λογικά θα είναι μία αντίστοιχη επιβολή δασμών σε αμερικανικά εξαγώγιμα προιόντα.

Ο εμπορικός πόλεμος έχει ήδη αρχίσει.

Αναμένεται παρόμοια αντίδραση από την ΕΕ, καθώς με δασμούς θα μπορούσε να καλυφθεί το κενό των 12 δις ευρώ του κοινοτικού προυπολογισμού λόγω Brexit.

Η ώρα πλησιάζει για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

Οι αντίπαλοι κοκορομαχούν με κάθε αφορμή με τους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Συνέδρια για τη δημιουργία νέων σχηματισμών στην Κεντροαριστερά ανέδειξαν την ανεπαρκή Φώφη Γεννηματά και περιθωριοποίησαν το Ποτάμι σε ρόλο κομπάρσου.

Η ΝΔ πιστεύει ότι με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κερδίσει την αυτοδυναμία και τις εκλογές.

Η ανεπάρκεια πολιτικού λόγου του φάνηκε πρόσφατα, καθώς υπόσχεται ήδη μειώσεις φορολογικών συντελεστών σε επιχειρηματίες και δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν θα μπορέσει αντικειμενικά να τις υλοποιήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΕΛ σύντομα θα γίνουν ο σάκος του μποξ για όλους, καθώς ήδη άρχισαν να ψελλίζουν ότι απειλούνται με καταδίκη για Εσχάτη Προδοσία.

‘Ενα κρίσιμο τεστ για τις αντοχές τους θα είναι οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου φέτος.

Όσοι συμμετείχαν στο πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και οι αντίθετοι με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς περιμένουν την ευκαιρία να εκδηλωθούν και πάλι δυναμικά σε όλη τη χώρα αυτή την φορά.

Αφού εκτονωθεί η λαική οργή σε επεισόδια κατά των κυβερνητικών αρχών, θα ακολουθήσει η επίσκεψη των αμνοεριφίων- βουλευτών στις εκλογικές περιφέρειες τους για το Πάσχα στις αρχές Απριλίου.

Και εδώ μπαίνουν τα κρίσιμα ερωτήματα προς όλους τους βουλευτές:

Είναι δυνατό να εκλεγείτε με σταυρό, όταν δε σας έχουν δει από κοντά οι "ψηφοφόροι" σας;

Mπορείτε να διαφωνείτε με όλα και να ψηφίζετε συνεχώς όλες τις ανόητες απαιτήσεις της τρόικας στην Ελληνική Βουλή;

Mπορείτε να πυροβολείτε τον πιανίστα (=εργαζόμενοι), χωρίς να ξεσπάσει καυγάς στο μπαρ (κοινωνία) και να βρεθείτε πεταγμένοι έξω μέσα από το σπασμένο παράθυρο;

Μπορούν οι αρχές ασφαλείας να σας προστατέψουν χωρίς να δείρουν τους εν δυνάμει ψηφοφόρους σας;

Aν δεν βρείτε τις κατάλληλες απαντήσεις εγκαίρως, μην περιμένετε επανεκλογή το 2019.

Συνεχίστε την ίδια πορεία και η χώρα θα βρεθεί καρφωμένη στα βράχια και εσείς, χωρίς κάποιο σωσίβιο, θα καταλήξετε στη μανιασμένη θάλασσα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail