Ραγδαία αλλαγή του σκηνικού στη Ράκκα; Νέος σχηματισμός ζητά συμφιλίωση με την κυβέρνηση

Στρατής Μαζίδης

Η Δρέσδη της Ανατολής, Ράκκα είδε σήμερα το ιδρυτικό συνέδριο ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, του Κόμματος του Μέλλοντος της Συρίας [Future Syria Party] με βασικό σύνθημα «Δημοκρατική, Πλουραλιστική, Αποκεντρωμένη Συρία».

Ο συγκεκριμένος πολιτικός συνασπισμός είχε προτείνει στα μέσα του περασμένου μήνα στις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον ένοπλο βραχίονα των ΗΠΑ στην περιοχή να αναδιοργανωθεί, να συμφιλιωθεί με τη συριακή κυβέρνηση, να πάψει να μιλά για ομοσπονδιοποίηση αντικαθιστώντας τη με την αποκέντρωση και να διακόψει τους ορατούς δεσμούς με το PKK όπως αναφέρει ο Riam Dalati, ανταποκριτής του BBC.

Προφανώς οι εξελίξεις στο Αφρίν, το Ταλ Ριφαάτ και πιθανώς την Ιεράπολη προβληματίζουν αρκετούς και ζητούν πλέον να ακουμπήσουν την πλάτη τους στη Δαμασκό.

 
Την ίδια στιγμή νέες φωτογραφίες από τη Ράκκα, όπου έχουν επιστρέψει περίπου 40.000 κάτοικοι, φανερώνουν ότι αρκετούς μήνες μετά την κατάληψή της από τις SDF δεν έχει ξεκινήσει κάποια προσπάθεια ανοικοδόμησης.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail