Η Τουρκία αδειάζει τις ΗΠΑ: δε θα μας υποδείξετε ποιον θα πολεμήσουμε

AA Photo
Freepen.gr - Για διπλοπροσωπία κατηγόρησε η Τουρκία τις Η.Π.Α. υπσοτηρίζοντας ότι προσπαθούν να υποδείξουν ποιες τρομοκρατικές ομάδες μπορούν να καταπολεμηθούν ή όχι, αναφέρει η dailysabah.com.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Bekir Bozdağ δήλωσε ότι η Τουρκία αγωνίζεται κατά των τρομοκρατών στη Συρία, όπως οι ΗΠΑ:

"Η Τουρκία επικεντρώνεται επίσης στην Νταές, την οποία πολεμάμε στην περιοχή, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια παράλογη ιδέα ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές ομάδες στις οποίες δεν επικεντρώνονται οι ΗΠΑ", υποστήριξε.

Το που ακριβώς πολεμά η Τουρκία την Νταές (ISIS) στη βόρεια Συρία όπου έχει εκδιωχθεί εδώ και αρκετούς μήνες, είναι ένα ρητορικό ερώτημα.

Η Άγκυρα κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για υποκρισία όταν εξαιρούν από τις τρομοκρατικές ομάδες την κουρδική YPG.

Επίσης, επέπληξε τη εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία πρότεινε την Τουρκία "να πάει και να διαβάσει" ξανά την απόφαση για την κατάπαυση του πυρός υποδεικνύοντας ότι αφορά και την Αφρίν.

"Η ερμηνεία μας είναι σαφής", είπε, προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα "θα ήταν χρήσιμο" για τους Αμερικανούς να διαβάσουν την απόφαση πιο προσεκτικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail