Ανησυχούν οι Τούρκοι - Ειδικές Δυνάμεις των Γάλλων επιχειρούν ήδη στο πλευρό των Κούρδων

Freepen.gr - Ο γαλλικός στρατός είναι παρών σε πέντε στρατιωτικές βάσεις στη βόρεια Συρία σε περιοχές που καταλαμβάνει η YPG αναφέρει το πρακτορείο Anadolu. Σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε το 2016 ότι οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε περιοχές που ελέγχονταν από το YPG.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το Anadolu από τοπικές πηγές, περισσότερες από 70 άνδρες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού κατά της Daesh βρίσκονται στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου Lafarge κοντά στον στρατηγικό λόφο Mistanur Hill και Harab-Isk στη νότια επαρχία Ayn al-Arab (Kobani).

Οι γαλλικές δυνάμεις συνεργάζονται με τους Κούρδους σε επιτόπιες επιχειρήσεις.

Όταν ο στρατός των Η.Π.Α. έχτισε στρατιωτική αεροπορική βάση στο χωριό Harab-Isk, το κοντινό εργοστάσιο τσιμέντου ενσωματώθηκε. Η βάση ελέγχεται από στρατεύματα των Η.Π.Α. που λειτουργούν κάτω από το συνασπισμό και βρίσκονται επίσης γαλλικά στρατεύματα.

Περισσότεροι από 30 Γάλλοι στρατιώτες επιχειρούν επίσης με την τρομοκρατική οργάνωση YPG στη Raqqah της βόρειας Συρίας.

Εκτός από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις που συνεργάζονται με τους Κούρδους, επιχειρούν επίσης άνδρες από το 1ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Πεζοναυτών και το 10ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών του Στρατού.

Παρόλο που αυτές οι δύο δυνάμεις φαίνεται ότι βρίσκονται στο Ιράκ, διασχίζουν τη βόρεια Συρία μέσω της πύλης Simelka στα σύνορα Ιράκ-Συρίας. Οι τοπικές πηγές σημείωσαν ότι υπήρξαν αυξημένες δραστηριότητες τις τελευταίες τρεις ημέρες από αυτές τις δυνάμεις στα σημεία διέλευσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail