ΕΝΦΙΑ: Τα συνήθη υποζύγια θα την πληρώσουν και πάλι...

Πολιτικά και σε δύο στάδια θα κριθεί και πάλι το επί τάπητος πρόβλημα των αντικειμενικών αξιών και του ΕΝΦΙΑ 2018, εν όψει και της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Το πρώτο στάδιο είναι ο προσδιορισμός των νέων τιμών ζώνης (οι συντελεστές εμπορικότητας και παλαιότητας είναι εκτός συζήτησης). Οι προτάσεις των εκτιμητών για όλες τις τιμές ζώνης της χώρας θα εκτιμηθούν πολιτικά, από πολλές απόψεις. Εκεί που η διαδικασία ξεκίνησε με στόχο τη μείωση των αξιών αυτών, για να ανταποκριθεί στη "νέκρα" της κτηματαγοράς, ο άμεσος κίνδυνος είναι νά οδηγηθούμε σε σημαντικές αυξήσεις στις μεσαίες περιοχές, ιδιαίτερα στην Αττική, με εύκολο πρόσχημα τη διαδεδομένη και υπερτιμημένη φιλολογία περί "AirBnB". Ετσι οι νέες τιμές ζώνης θα είναι και πάλι "πολιτικό μέγεθος", και όχι μέγεθος της αγοράς, αφού αυτή δεν υπάρχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Το δεύτερο στάδιο είναι ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ 2018. Εκεί αντί να δούμε δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ο άμεσος κίνδυνος είναι να δούμε παράλογη επαύξηση του συμπληρωματικού φόρου, για λόγους που συνδέονται καθαρά με πολιτικές σταθμίσεις. Ετσι το "μάρμαρο" θα κληθούν να το πληρώσουν και πάλι τα συνήθη υποζύγια, εκείνοι που ήδη πληρώνουν τα περισσότερα, και που αιμορραγούν κυριολεκτικά τα τελευταία χρόνια από τη δημευτική αυτή φορολογία.

Ας το καταλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι. Ο συμπληρωματικός φόρος που καταδικάζει σε απραξία και αφανισμό τους οικονομικά ενεργούς πολίτες αυτής της χώρας, και που ελάχιστα διαφέρει με το αλησμόνητο Varlik Vergisi (Φόρο Περιουσίας) της Τουρκίας του 1942, αφού τους απειλεί με πλειστηριασμούς και φυλακίσεις αν δεν πληρώσουν τα ετήσια αυτά "λύτρα", είναι και θα παραμείνει η ταφόπετρα όχι μόνον της κτηματαγοράς, αλλά και ολόκληρης της οικονομίας μας, καταλήγει η ΠΟΜΙΔΑ...
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.