Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας κατά της Ελλάδας με ντοκουμέντα! Η προπαγάνδα της Άγκυρας

Αναδημοσίευση από: militaire.gr

Είναι γεγονός ότι η Τουρκία του Erdogan έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Ο υβριδικός πόλεμος είναι μια στρατηγική που περιλαμβάνει όχι τόσο συμβατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά παραπληροφόρηση, κυβερνοπόλεμο, υποδαύλιση εθνοτικών εντάσεων και χρησιμοποίηση του διεθνούς δικαίου ως πολιτικού όπλου.

Η Τουρκία έχει κατορθώσει να έχει την πρωτοβουλία κινήσεων και να αιφνιδιάζει συνεχώς την ελληνική πλευρά, ενώ την παράλληλα ασκούμενη τουρκική Προπαγάνδα η Ελλάδα δυστυχώς είτε καταπίνει αμάσητη, είτε αδυνατεί να την εντοπίσει και κυρίως την αφήνει αναπάντητη.

Η κλιμάκωση που επιχειρεί ο Ερντογάν εναντίον της χώρας μας το τελευταίο χρονικό διάστημα ουσιαστικά πρωτοδιατυπώθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο την 29 Σεπτεμβρίου 2016, όταν ευθέως αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάννης, δηλαδή τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο και την ύπαρξη θρησκευτικής μειονότητας μιλώντας για τουρκική μειονότητα χωρίς να πάρει απάντηση. Ειδικότερα είπε: “Κάποιοι προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν, παρουσιάζοντας τη Λωζάννη ως νίκη. Στη Λωζάννη παραχωρήσαμε τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι”. 

Τον Νοέμβριο του ιδίου έτους και συγκεκριμένα την 22 Νοεμβρίου ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του επανήλθε λέγοντας: “Η Τουρκία είναι φυλακισμένη στα συμφωνηθέντα του 1923. Το γεωπολιτικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί μετά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τον Ψυχρό Πόλεμο έχει πλέον παρέλθει. Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάννης. Όμως αυτή η συνθήκη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε”.

Την 13 Μαΐου 2017 κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργάνωσε η κινεζική κυβέρνηση στο Πεκίνο ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εξέφρασε την επιθυμία για πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχαμε τις πρωτοφανείς λεκτικές προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου επί ελληνικού εδάφους κατά τη διάρκεια της διήμερης (7-8 Δεκεμβρίου 2017) επίσημης επίσκεψής του, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ειδικότερα ο Τούρκος Πρόεδρος γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το πρωτόκολλο μίλησε μπροστά στις κάμερες για ανάγκη αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης, παρενέβη στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας θέλοντας να έχει λόγο για τις μειονότητες της Θράκης και κορύφωσε τις προκλήσεις του πηγαίνοντας στην Θράκη όπου στην ομιλία του σε μειονοτικό σχολείο (παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά τα συμφωνηθέντα και το πρωτόκολλο) μίλησε για 3 δικούς του βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ σε συνομιλία με μαθητές του σχολείου είπε το “1 Έθνος- 1 σημαία-1 πατρίδα-1 κράτος, όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία”.

Παράλληλα με τα παραπάνω, ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται ότι έχει εντάξει πολύ ενεργά στον τομέα της Προπαγάνδας το κρατικό κανάλι TRT. Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνιακής εκστρατείας το τουρκικό κρατικό κανάλι μέσω του καναλιού που διαθέτει στο YouTube (TRT WORLD), πλέον των πολυάριθμων βίντεο για τις επιχειρήσεις των ΤΕΔ στην Συρία,  αναρτά βίντεο τα οποία αναφέρουν ανακριβείς πληροφορίες και ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας. 

Ειδικότερα  την 8 Δεκεμβρίου 2017, δηλαδή την 2η ημέρα της επίσημης επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, το ΤRT ανάρτησε βίντεο με τίτλο “Η μάχη των Μουσουλμάνων Τούρκων για την αναγνώριση της Εθνικής τους ταυτότητας/Turkish Muslims in Greece battle for recognition of their ethnic identity”. Στο σχετικό βίντεο ο δημοσιογράφος του τουρκικού καναλιού μιλώντας σε άπταιστα αγγλικά (βασικός κανόνας για να μπορεί η τουρκική προπαγάνδα να διαχυθεί σε μεγάλο τμήμα της διεθνούς κοινής γνώμης), μιλά για τουρκικό θύλακα εντός της Ελλάδας, εντός του οποίοι οι Τούρκοι που διαμένουν από τον 14ο αιώνα, νιώθουν να απειλείται η κουλτούρα τους. Η προπαγάνδα συνεχίζεται αναφέροντας ότι 60.000 Τούρκοι έχασαν την ελληνική υπηκοότητα μεταξύ του 1955-1998 εξαιτίας της στάσης της Ελληνικής πολιτείας, «ξεχνώντας» τεχνηέντως να αναφέρει ότι με την συνθήκη της Λωζάννης από το 1923 έχει καθοριστεί ότι όσοι Τούρκοι θέλουν να παραμείνουν στα ελληνικά εδάφη θα πάρουν την ελληνική υπηκοότητα, ενώ εάν όσοι δεν το επιθυμούσαν είχαν 2 χρόνια προθεσμία να αναχωρήσουν για την Τουρκία. O δημοσιογράφος συνέχισε, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι διώκει όσους πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Το ρεπορτάζ του τουρκικού καναλιού διανθίζει τις απόψεις του δημοσιογράφου με στοχευμένες δηλώσεις  μελών της «τουρκικής μειονότητας», όπως του Nejat Ahmet, “Προέδρου της Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας Κομοτηνής», ο οποίος λέει ότι οι τουρκικές σημαίες δεν είναι ευπρόσδεκτες στην περιοχή. Επιπλέον ο Μustafa Ali Cavus « Ηγέτης του Κόμματος Φιλίας – Ισότητας και Ειρήνης» αναφέρει ότι εάν ερωτηθούν οι πολίτες της περιοχής θα απαντήσουν σε ποσοστό 100% ότι είναι Τούρκοι.

Ο κύκλος των  συνομιλητών κλείνει με τον Δάμων Δαμιανό, υποψήφιο βουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ το 2012, ο οποίος λέει ότι οι Έλληνες και οι Τούρκοι μπορούν να ζήσουν αρμονικά στην περιοχή.

Στο δεύτερο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε την 4 Ιανουαρίου 2018, σχεδόν 1 μήνα μετά την επίσκεψη Ερντογάν και έχει τίτλο «Τα δικαιώματα των τουρκικών μειονοτήτων στην Ελλάδα παραβιάζονται / Rights of Turkish minorities in Greece violated», η δημοσιογράφος μιλά για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και αναφέρει ότι τέθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο το θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης και προβάλλει 4 «παραβιάσεις» των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας στην Ελλάδα:

1η Παραβίαση: Διορισμός του μουφτή από το ελληνικό κράτος.
 
2η Παραβίαση: Απαγόρευση της λέξεων Τούρκος και Τουρκικός-ή.
 
3η Παραβίαση: Χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και απαγόρευση διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας.
 
4η Παραβίαση: Οικονομική εξαθλίωση της μειονότητας και μειωμένες κρατικές επενδύσεις στην περιοχή της Δυτικής Θράκης. 


Σε αυτά τα βίντεο έρχονται να προστεθούν 3 νέα βίντεο του TRT WORLD το χρονικό διάστημα 5-7 Μαρτίου 2018, με τα οποία η τουρκική πλευρά προβάλλει την ανάγκη για την ολοκλήρωση του τζαμιού στην Αθήνα, καθώς και ισχυρισμούς για υποβάθμιση των μειονοτικών σχολείων στην Θράκη (τα οποία τα ονομάζει τουρκικά) και μεταχείριση των «Τούρκων» μουσουλμάνων στην Ελλάδα ως πολιτών Β’ κατηγορίας.

Τα παραπάνω εγείρουν σειρά ερωτηματικών για το ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι σε αυτή την επικοινωνιακή εκστρατεία συκοφάντησης της χώρας από το κρατικό κανάλι της Τουρκίας, το οποίο ας μην γελιόμαστε, τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο του καθεστώτος Ερντογάν.  Μήπως ήρθε ώρα να σοβαρευτούμε σε όλα τα επίπεδα;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...