Κίνηση-ματ: Τι πραγματικά συνέβη με τον Ιβάν και τη ΣΕΚΑΠ!

Του Γιώργου Αδαλή

Ο Ιβάν, ένας από τους 40 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ρωσία, αγόρασε το 2013 την Ελληνική Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ μέσω της εταιρίας του, «Donskoy Tabak» θυγατρικής του ομίλου του «Agrocom», έναντι 5.000.000 ευρώ. Στα επόμενα χρόνια επένδυσε περίπου 40 εκ. ευρώ στην ΣΕΚΑΠ. Το 2018 ο Ιβάν μετά από 10 μήνες διαπραγματεύσεων, πούλησε την «Donskoy Tabak» που είναι η 4η καπνοβιομηχανία στην Ρωσία στην Ιαπωνική Japan Tobacco. Η αξία της πώλησης ήταν 90 δισεκατομμύρια ρούβλια δηλαδή 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Και φυσικά πουλήθηκε μαζί της και η ΣΕΚΑΠ στους Ιάπωνες.

Οι Ιάπωνες τώρα, δεν είναι άγνωστοι ούτε στην Ρωσία αλλά ούτε στην Ελλάδα!

Στην χώρα μας η Japan Tobacco ξεκίνησε την δράση της περί τα τέλη της δεκαετίας του '70. Κατέχει σταθερά πάνω από το 20% της αγοράς στη χώρα μας και σαφώς τώρα θα κινηθεί ανοδικά.

Αυτά σας τα λέω, γιατί κάποιοι γραφικοί υποστηρίζουν οτι ο Σαββίδης αγόρασε την ΣΕΚΑΠ 5 εκ. και την πούλησε 1.6 δις.

Κι επειδή ως άνθρωπος δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ στη ζωή μου, αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά ούτε και είμαι οπαδός κάποιας ομάδας, με ενδιαφέρει να μαθαίνετε ακριβώς την αλήθεια, κι όχι τις παπαριές που κατεβάζουν απ τα κεφάλια τους, διάφοροι άσχετοι, ημισχετικοί και γκεμπελίσκοι κομματικών και οπαδικών γραφείων.

Προφανώς λοιπόν ο Ιβάν, σε καιρούς χαλεπούς έκανε μια κίνηση ΜΑΤ που θα πρέπει να προβληματίσε πολλούς "δικούς" μας επιχειρματίες, που έχουν καλομάθει στις επενδύσεις και στα θαλασσοδάνεια! Και δεν είναι μόνο τα φράγκα που πήρε, αλλά κυρίως είναι ότι έριξε μια σφαλιάρα στο Βλαδίμηρο και μια γερή κλωτσιά στον Τσίπρα και στους Συνδικαλισταρέους. Τους ξεφορτώθηκε όλους μαζί και τους φόρτωσε στους Σαμουράι!

Αυτά...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail