Σάββατο του Λαζάρου κι Ανάσταση για τη Δαμασκό - Νίκη στην Γκούτα δήλωσε ο Στρατός - Τι σημαίνει αυτό

Freepen.gr - Ο συριακός στρατός κήρυξε πλήρη νίκη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ανατολική Γκούτα, χαρακτηρίζοντας το στρατιωτικό επίτευγμα ως «συντριπτικό πλήγμα» στο σχέδιο των ουαχαμπιτών.

Η δήλωση της νίκης έγινε σε δήλωση το Σάββατο από τη Γενική Διοίκηση του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων.

"Μετά από μια σειρά καλά σχεδιασμένες μάχες και πολεμικές επιχειρήσεις που χαρακτηρίστηκαν από υψηλά επίπεδα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των διαφόρων τύπων δυνάμεων, οι σχηματισμοί των ενόπλων δυνάμεων, με τη βοήθεια συμμαχικών δυνάμεων, ολοκλήρωσαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ghouta της επαρχίας Δαμασκού με πλήρη έλεγχο καθιερώθηκε σε όλες τις πόλεις της», αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι αναστηλωμένες πόλεις της ανατολικής Γκούτα είναι: Hazrama, al-Nashabiya, al-Salihiyeh, Tal Firzat, Hawsh Kharabo, Bait Nayem, al-Muhammadieh, Hawsh al-Qibyat, Aftris, Hawsh al-Baroudeh, Hawsh al-Asha’ri, Ard al-Basha, Hawsh al-Zawahra, al-Shifounieh, Ard Ila’b, al-Rihan, Hawsh Mubaraka, Ard al-Abrashieh, Ard al-Zawieh, Ard al-Safsafeh, Beit Sawa, Madiyara, Hammourueh, Mesraba, Hazzeh, Saqba, Ein Tarma και Jobar.

Η στρατιωτική νίκη στην Ανατολική Ghouta κάλυψε μια σειρά από επιχειρήσεις στις οποίες απομακρύνθηκαν πολλά τρομοκράτες και καταστράφηκαν κέντρα διοίκησης, αποθήκες και οχυρώσεις όπλων, καθώς οι επιχειρήσεις μάχης συνεχίζονται κοντά στην πόλη Douma για να την καθαρίσουν από τους τρομοκράτες, δήλωσε η δήλωση.

Η Διοίκηση σημείωσε ότι οι στρατιωτικές μονάδες εξασφάλισαν την έξοδο δεκάδων χιλιάδων πολιτών που οι τρομοκράτες είχαν χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες σε αυτοσχέδια κέντρα εξοπλισμένα με όλα όσα χρειάζονται για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή γι 'αυτούς.

Η νίκη στην Ανατολική Γκούτα θα αποκαταστήσει την πλήρη ασφάλεια και σταθερότητα στην πόλη της Δαμασκού, των οποίων οι ντόπιοι έχουν βιώσει τα τελευταία τα χρόνια - παρατεταμένες τρομοκρατικές επιθέσεις, και θα τερματίσει ένα στοίχημα που οι χορηγοί τρομοκρατών έχουν χρησιμοποιήσει για να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα τη Δαμασκό και ως εργαλείο να ασκήσουν πολιτική, στρατιωτική και προπαγανδιστική πίεση στο συριακό κράτος.

Έχοντας απελευθερώσει την περιοχή της Ανατολικής Γκούτα θα διασφαλιστούν οι βασικοί δρόμοι που συνδέουν την πρωτεύουσα τη Δαμασκό με τις κεντρικές, βόρειες, παράκτιες και ανατολικές περιοχές με τα σύνορα με το Ιράκ.

"Έδωσε ένα συντριπτικό πλήγμα στο έργο των Wahhabi εναντίον της συριακής γης και ανθρώπων", ανέφερε η δήλωση, αναφερόμενη στη στρατιωτική νίκη.

Η Γενική Διοίκηση του Στρατού ανανέωσε την αποφασιστικότητά της να προωθήσει τον πόλεμο εναντίον εναπομείναντων τρομοκρατικών εστιών μέχρι την εξάλειψη της τρομοκρατίας από όλες τις συριακές επαρχίες, προτρέποντας τους παραπλανημένους ανθρώπους σε άλλες περιοχές να σπεύσουν να εγκατασταθούννα συμφιλιωθούν με το κράτος.

Επί της ουσίας όμως αυτή η νίκη σημαίνει πάρα πολλά αφού:

1. Η Δαμασκός θα πάψει πλέον να βιώνει κάθε λίγο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις
2. Απελευθερώνεται ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών που ήταν δεσμευμένοι επί 7 χρόνια για να διατηρούν την περικύκλωση της Γκούτα
3. Ανοίγει ένας βασικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει την πρωτεύουσα με βορρά, νότο, τις ακτές στη δύση και το Ιράκ στην ανατολή
4. Θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ηθικό του στρατού που τα τελευταία χρόνια πηγαίνει από τη μια νίκη στην άλλη, ελέγχει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail