Βουλγαρικό κόμμα ιδρύεται στην Ψευτο-Μακεδονία - Όλοι θέλουν να πάρουν κομμάτι εκτός από την Ελλάδα

Freepen.gr - Το πρώτο βουλγαρικό κόμμα, η Δημοκρατική Πολιτική Ενωση ιδρύεται σήμερα στο μεσημέρι στις 13:00 στα Σκόπια. Η προώθηση της πολιτικής αυτής πρωτοβουλίας αποφασίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επικεφαλής θα είναι ο Πέταρ Κόλεφ πρώην μέλος του βουλγαρικού VMRO-BND και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας ανάμεσα στα δύο κράτη. Στην ουσία θα αποτελέσει ένα φιλοβουλγαρικό σχηματισμό που θα προσελκύσει τις αντίστοιχες ομάδες στις τάξεις του.

Ο Πέταρ Κόλεφ ευχαρίστησε όλους εκείνους που σε αυτήν την περίοδο έχουν βοηθήσει να συλλέξει υπογραφές για να καταχωρήσετε το κόμμα και ανακοίνωσε ότι το πρώτο του μέλημα σε περίπτωση εκλογής θα είναι να εισάγει την τάξη και τη δικαιοσύνης στη "Δημοκρατία της ψευτο-Μακεδονίας".

Οι Βούλγαροι εκτός των άλλων μοιράζουν με απλές διαδικασίες βουλγαρικά διαβατήρια. Οι Αλβανοί έχουν αρκετά κόμμα και μετέχουν στην κυβέρνηση Ζάεφ. Οι μόνοι που αδιαφορούν να ασχοληθούν σοβαρά με τα Σκόπια (εκτός από τα καζίνο) είμαστε εμείς οι Ελληνες. Με αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ελληνες στα Σκόπια, αν είχαμε πράγματι πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, θα διεκδικούσαμε μερίδιο εξουσίας αν είχαμε προωθήσει τη δημιουργία ενός ελληνόφιλου κόμματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail