Αντί να μεθύσουν και αυτοί με το «αθάνατο κρασί του εικοσιένα»

Βασίλης Στοϊλόπουλος (fb)

Κόμπλεξ...!

Ακόμα και σήμερα, ημέρα μεγάλης εθνικής και θρησκευτικής γιορτής του Ελληνισμού, αντί να μεθύσουν και αυτοί με το «αθάνατο κρασί του εικοσιένα», περιορίστηκαν στα γνωστά και τετριμμένα : Ναι μεν, αλλά ο «διχασμός», οι «λάθος ημερομηνίες», οι «αντιφάσεις», «η διπλή γιορτή», οι «προδοσίες», η «ταξική πάλη», οι «εμφύλιοι», οι «μύθοι»…..!

Διατρέχοντας και σήμερα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι οι πολυποίκιλοι «Εκσυγχρονιστές» (από ένα μέρος της Αριστεράς μέχρι τους Νεοφιλελεύθερους), δεν κρύβουν την περιφρόνησή τους για το ελληνικό έθνος, υποσκάπτουν τον δημοκρατικό εθνισμό - πατριωτισμό των Ελλήνων (μερικοί μάλιστα υποστηρίζουν όλους τους άλλους, ακόμα και επιθετικούς εθνικισμούς) και αμφισβητούν τους διαχρονικούς αγώνες τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Σαφές! Δεν έχουν ουδεμία αίσθηση της ιστορίας, ούτε ακούν τους ήχους από τους τροχούς που την κινούν. Ίσως να έφτασε πλέον η ώρα να εντρυφήσουμε και στη ψυχανάλυση.

Παίδες και κόρες, ηρεμήστε ! Υπάρχουν οι υπόλοιπες 364 ημέρες για να εκφραστείτε και να εκτονωθείτε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail