Μόσχα: Οι ΗΠΑ σκηνοθετούν χημική προβοκάτσια στη Συρία για να αρχίσουν βομβαρδισμούς!

FILE PHOTO: The guided-missile destroyer USS Porter conducts strike operations while in the Mediterranean Sea © Ford Williams / U.S. Navy / AFP
Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι «Αμερικανοί εκπαιδευτές» προετοιμάζουν ισλαμιστές για προβοκατόρικες χημικές επιθέσεις στη νότια Συρία. Τα περιστατικά λέγεται ότι θα αποτελέσουν πρόσχημα για αεροπορικές επιδρομές στα στρατεύματα και τις υποδομές της κυβέρνησης της Συρίας αναφέρει το RT.

"Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες στη διάθεσή μας ότι οι Αμερικανοί εκπαιδευτές έχουν εκπαιδεύσει μια σειρά τρομοκρατών κοντά στην πόλη του At-Tanf, για να οργανώσουν προκλήσεις που αφορούν παράγοντες χημικού πολέμου στη νότια Συρία", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Sergey Rudskoy.

"Στις αρχές Μαρτίου, οι ομάδες saboteur εγκαταστάθηκαν στη νότια ζώνη αποκλιμάκωσης στην πόλη Deraa, όπου σταθμεύουν οι μονάδες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού".

"Μεθοδεύουν μια σειρά από εκρήξεις χημικών πυρομαχικών. Αυτό το γεγονός θα χρησιμοποιηθεί για να κατηγορηθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις. Τα συστατικά που παράγουν χημικά πυρομαχικά έχουν ήδη παραδοθεί στη νότια ζώνη αποξένωσης με το πρόσχημα των ανθρωπιστικών συνοδειών αρκετών ΜΚΟ".

Οι προγραμματισμένες προκλήσεις θα καλυφθούν ευρέως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και τελικά θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την έναρξη επιθέσεων στη Συρία, προειδοποίησε ο Rudskoy.

"Οι προκλήσεις θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για την έναρξη βομβαρδισμών σε στρατιωτικές και κυβερνητικές υποδομές στη Συρία", δήλωσε ο αξιωματούχος.

"Καταγράφουμε τα σημάδια των προετοιμασιών για τις πιθανές επιθέσεις. Στο Ανατολικό τμήμα της Μεσογείου, στον Περσικό Κόλπο και την Ερυθρά Θάλασσα έχουν σχηματιστεί ομάδες κρούζ με πλοία που φέρουν πυραύλους κρουζ".

Μία άλλη ψπροβοκατόρικη χημική επίθεση προετοιμάζεται στην επαρχία Idlib από την «τρομοκρατική ομάδα της Front-Al-Nusra, σε συντονισμό με τα λευκά κράνη», προειδοποίησε ο Rudskoy. Οι μαχητές έχουν ήδη λάβει 20 δοχεία χλωρίου για να οργανώσουν το περιστατικό, είπε.

Ο αμερικανικός στρατός απέρριψε τις κατηγορίες που έθεσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Adrian Rankine-Galloway, περιέγραψε τη δήλωση του Rudskoy ως "εξαιρετικά παράλογη", ανέφερε το RIA Novosti.

Η Μόσχα και η Δαμασκός έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις επικείμενες χημικές προκλήσεις. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης κατάφεραν να εντοπίσουν ένα καλά εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο στην Ανατολική Γκούτα. Πλάνα από την εγκατάσταση έχουν δημοσιευθεί από το πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail