Τι δουλειά κάνεις; Αμβροσιολόγος!

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αθωώθηκε κατά την πρόσφατη δίκη του. Αμέσως ακολούθησε κύμα δημοσιευμάτων κατά της απόφασης και του ιδίου. Ο Μητροπολίτης ακόμη κι αν καταδικαζόταν, πάλι θα ακολουθούσαν κείμενα εναντίον του λόγω της ιδιοσυγκρασίας του.

Διάβασα αρκετές αναρτήσεις και σχόλια, ανάμεσα στα οποία και από αρκετούς χριστιανολογούντες. Έχουν άραγε διαβάσει το σύνολο της Αγίας Γραφής για να ξέρουν που και σε τι πιστεύουν;

Τα πράγματα όμως είναι πάρα πολύ απλά για όλους. Ο Αμβρόσιος μίλησε πολύ και με εντελώς λάθος τρόπο. Ο Χριστός δεν υποχρεώνει κανέναν να Τον ακολουθήσει. "Όστις θέλει" είπε. Για όσους πάλι δε θέλουν και δεν ακούνε, προέτρεψε τους μαθητές Του να φεύγουν χτυπώντας δυνατά τα πόδια τους στο έδαφος για να φύγει η σκόνη. Ούτε φτύστε, ούτε χαρακτηρισμοί, ούτε τίποτε.

Ως προς το κεντρικό θέμα των δηλώσεων του Μητροπολίτη, ο Απόστολος Παύλος στην Καινή Διαθήκη σε συγκεκριμένη επιστολή του αναφέρεται στο ζήτημα με ένα και μόνο στίχο σημειώνοντας απλά τη συνέπεια ορισμένων επιλογών στην επιλογή του ανθρώπου και τέλος (όποιος επιθυμεί, μπορεί να τις διαβάσει και θα εντοπίσει το σημείο).

Τόσο απλά. Ο καθένας λαμβάνει τις αποφάσεις του πορευόμενος με αυτές και τον αντίκτυπό τους.

Η Χριστιανική Εκκλησία όπως την ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός έχει ορισμένους κανόνες. Η πίστη δεν είναι ρούχο που κόβεται και ράβεται στα μέτρα μας ανάλογα με τις δικές μας αδυναμίες ή τις επιταγές της εποχής. Εμείς αν θέλουμε, θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να χωρέσουμε διότι ακριβώς δε μας υποχρεώνει κανείς να τα φορέσουμε. Όσο για την Εκκλησία του Χριστού αυτή παραμένει ανοικτή σε όλους, εφόσον επιθυμούν οι ίδιοι να γίνουν πραγματικά μέλη της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail